В Івано-Франківській області вирішили посилити карантинні заходи

Територіальна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оголосила про те, що з наступного тижня Регіон переходить на "червоний" рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення було прийнято на засіданні, в якому брали участь головний санлікар України Віктор Ляшко і, дистанційно, голова МОЗ Максим Степанов.

Лікарні перевантажені. Фото: скріншот YouTube-відео.
Лікарні перевантажені. Фото: скріншот YouTube-відео.

За словами Ляшка, ситуація з поширенням коронавірусної інфекції й так досить напружена, проте в Івано-Франківській області вона досягла критичної позначки. Дарма що, в області виконані всі вимоги МОЗ про передачу 50 відсотків ліжкового фону для хворих коронавірусом, і забезпечення цих місць киснем на рівні 80 відсотків, ліжок для госпіталізованих все одно недостатньо, тому, що за останню декаду число щодня інфікованих значно зросла.

Саме тому, для того, щоб протистояти поширенню коронавірусу, було прийнято відповідне рішення про посилення карантинних обмежень. Як підкреслив Ляшко, без подібних заходів, стримати, а тим більше подолати поширення коронавірусу практично неможливо.

Карантин из-за коронавируса, фото: Фокус
Карантин через коронавірус, фото: Фокус

Таким чином, з 22 по 28 лютого, в Івано-Франківській області, забороняється робота підприємств громадського харчування(крім виносу). Розважальним, культурним і релігійним закладам(від нічних клубів до бібліотек, храмів і кінотеатрів), спортивним або тренажерним залам, робота забороняється в будь-якому режимі. Не допускається навчання в очному форматі, і в освітніх установах, для учнів від 5 до 10 класів.

Варто нагадати, що з початку цього місяця, Івано-Франківська область, з величезним відривом, вийшла в "антилідери" за кількістю реєстрованих хворих коронавірусом. За останні дні приріст в числі хворих досяг рівня в 400-600 пацієнтів щодня. Після того як в області введуть "червоний" рівень небезпеки, в'їзд або виїзд з цього регіону може бути закритий.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що масову вакцинацію від коронавірусу в Україні знову перенесли.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що через недостатню надійність вакцини, коронавірусом можна захворіти повторно.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що в Україні подорожчали послуги "безплатної" медицини.