В.о. міністра енергетики розповів, що буде з платіжками українців

Не так давно в уряді вирішили обмежити вартість газу: наразі постачальники блакитного палива не мають права ставити ціну, яка буде вища за 6,99 кубометрів газу. Однак далі вартість може зрости. Проте в уряді цього намагаються не припустити, заявив виконуючий обов’язки міністра енергетики Юрій Вітренко.

Ситуацію з комунальними послугами голова Міністра енергетики прокоментував під час нещодавнього форуму «Україна 30». Тоді Юрій Вітренко підкреслив, що зараз представники уряду вже працюють над тим, щоб знайти відповідний механізм для того, щоб та вартість газу, яка є на сьогодні, не змінювалася. На меті в урядовців зробити так, щоб за 6,99 гривень кубометр блакитного палива обходився громадянам аж як мінімум до кінця поточного року.

Проте Юрій Вітренко зазначив, що ніхто не планує сильно втручатися в ринок газу. Тобто залишити ціну без змін урядовці планують так, щоб представники галузі продовжили мати змогу конкурувати між собою. Наприклад, просто встановлюючи ціну ще дешевше. Серед можливих варіантів є повний продаж українського газу для населення, проте остаточно в уряді не визначилися. В будь-якому разі якісь дії будуть, бо якщо все залишити таким, як є, то уникнути підвищення тарифів просто не вийде, вважає Юрій Вітренко.

Варто нагадати, що зараз, коли в Україні відкрили ринок газу, громадяни можуть самостійно обирати для себе постачальника. Експерти рекомендують ретельно ознайомитися з пропозиціями та обрати для себе найзручніший варіант. До речі, в постачальників різні ще й ціни на послуги, тож українці тепер завжди можуть обрати підприємство дешевше.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що нещодавно в країні зросла вартість на електроенергію. Тепер українцям пояснили, які категорії громадян зможуть отримати за це компенсацію від держави.

Також повідомлялося, що в Україні тарифи на комунальні послуги хочуть розраховувати вже по-новому. Стало відомо, що зміниться для громадян.

Крім того, в Україні катастрофічно зросли борги за комунальні послуги. Стало відомо, як можуть покарати боржників.