Лікарі-стоматологи попередили про те, що деякі народні методи від зубного болю навпаки можуть його значно посилити.

Названі способи нетрадиційної медицини, якими краще не користуватися.

Відвари трав

Відвари, такі як ромашка, календула, шавлія можуть полегшити стан тільки слизових рота. Наприклад, зняти запалення ясен або полегшити біль при стоматиті, гінгівіті. А ось від зубного болю вони марні.

М'ята

Діє так само, як і інші відвари з трав. М'ята покращує кровообіг, в ній міститься вітамін С, вона підвищує імунітет.

Іноді можна зустріти рекомендацію щодо прикладання пакетиків м'ятного чаю до зуба, але це не варіант, особливо якщо пакетик гарячий. Від цього може значно посилитися кровообіг, а значить прискориться можливий гострий запальний процес.

Грілка

Медики категорично забороняють гріти хворі зуби. Будь-яке нагрівання розширює судини. І замість того, щоб зменшити больовий синдром, ви розширюєте зону його дії. А запальний процес по розширених судинах поширюється в рази активніше. Якщо в ротовій порожнині є інфекція, вона може поширитися ще сильніше.

Зубчик часнику

Часник, що лежить під яснами, може стати причиною утворення виразок.

Сало

Всі його властивості розкриваються, якщо сало всмоктується кишечником. А ось від прикладання його до хворого місця користі не буде ніякої. Хіба що хворий може себе втішити шматочком сала.

Таблетка в зуб

Таблетки не потрібно, ні прикладати на зуб, ні втирати. Фармацевти рекомендують приймати їх всередину: вони діють, якщо всмоктуються шлунком. Анальгін або активоване вугілля, вкладений в зуб, ніяк справі не допоможуть. Це ж стосується і ватки зі спиртом. Знеболювальний засіб краще випити, а потім обов'язково записатися до лікаря на прийом.

Раніше "Нyser" писав про те, що медики розповіли, чому корисно тримати в спальній кімнаті лимон.

Також наш портал повідомляв, у недавньому дослідженні вчені з'ясували, що неприємний запах з рота може бути успадкованою генетичною мутацією.

Нагадаємо, у Рівному стоматолог знущався над дітьми.