Спеціалісти розповіли, де вже сьогодні, 16 лютого, значно погіршаться погодні умови.

Така інформація з’явилася на офіційному порталі Укргідрометцентру. Спеціалісти відзначають, что холодніше за все вночі, а ось вже вдень в більшості регіонів країни буде трішки тепліше. Проте, деякі області не омине негода.

На північному сході температуру вночі прогнозували до 26 градусів морозу. Вдень в цих областях очікується від 13 до 8 градусів морозу. На Закарпатті у вівторок, 16 лютого, очікується від 3 до 8 градусів морозу протягом дня. Проте вже найближчої ночі на стовпчиках термометрів буде від 14 до 19 градусів нижче нуля.

В столиці та Київській області, згідно з прогнозом синоптиків, в ніч очікувалось від 16 до 21 градусу нижче нуля. Вдень, звичайно, буде значно тепліше: в Києві та на околицях прогнозують від 8 до 13 градусів нижче нуля. Варто підкреслити, что сильних опадів на сьогодні синоптики не прогнозують. Не очікуються значні опади і завтра, 17 лютого. Є лише вірогідність, що випаде невеличкий сніг, але це стосується тільки деяких регіонів – мова йде про Житомирську та Вінницьку області.

При цьому варто нагадати, що по всій країні на дорогах ожеледиця. Це може порушити звичний дорожній рух. З цієї причини під час негоди дуже важливо, щоб водії не підвищували швидкість та зберігали дистанцію на дорогах. Окрім того, варто відмовитися від небезпечних маневрів під час їзди – треба пам’ятати, що це може нанести шкоду не тільки водію, але й іншим оточуючим його людям.

Примітно, що немало спеціалістів прогнозувало на кінець лютого суттєве похолодання. Судячи з прогнозу погоди, стовпчики термометру ще можуть показати нижчу температуру, а на вулиці може стати ще холодніше. Тому варто одягатися по погоді, щоб зберігати своє здоров’я.

Погода на 16 лютого. Фото: Укргідрометцентр

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що українські синоптики розповіли, коли до нас прийде весна. Стало відомо, коли в країні потеплішає.

Також повідомлялося, що експерти розповіли, коли в Україні припиняться снігопади. З’явилися нові дані від синоптиків.

Крім того, через негоду в Україні можуть знову повернути школярів на дистанційне навчання. З такими рекомендаціями виступили представники Міністерства освіти. З’явилася важлива інформація для школярів та їхніх батьків.