Синоптики розповіли, коли в Україні припиняться снігопади.

Україна, особливо, її центральну і західну частини за останні дні сильно засипало снігом. Це сильно ускладнило пересування транспорту. А деякі навчальні заклади і зовсім хочуть перевести навчальний процес в дистанційний режим, щоб не наражати на дітей небезпеки.
Як розповідають синоптики, що снігопади триватимуть до 14 лютого включно. Про це повідомляє прес-служба Укргідрометцентру.

У суботу ще будуть невеликі снігопади в Рівненській, Житомирській, Київській, Хмельницькій, Вінницькій, Чернігівській, Сумській, Кіровоградській, Полтавській і Черкаській областях.

Однак, в неділю снігопади повністю відійдуть. Замість них, будуть морози до -12 градусів вдень і до -16 градусів вночі.
Зараз рятувальники просять водіїв бути на дорогах максимально акуратними, щоб не наражатися на небезпеку. А ось пішоходам потрібно уважно переходити проїжджі частини. У темну пору обов'язково потрібно надягати одяг зі сітловідбивальними елементами, щоб водій міг помітити людину з далека та зупинити своє авто.

Тільки так можна буде уникнути аварії. По можливості в сильні снігопади людей просять залишатися вдома і не виходити на вулицю без гострої на те необхідності. Саме так можна уникнути пригод, які можуть статися в таку негоду.

Комунальні служби докладають усіх можливих зусиль для того, щоб якомога швидше розчистити дороги від снігу і відновити по ним автосполучення. При тому, що потяги ходять за тим же розкладом і з цим немає ніяких проблем. А ось деякі вильоти літаків відкладають. Тому треба ретельно планувати свій маршрут.

Раніше Hyser писав про те, що українців сповістили про тріскучі морози на вихідних.

Також писали, що синоптики попередили про подальше погіршення погоди, будуть морози до -30 та заметіль, краще з дому не виходити.

Нагадаємо, що в усіх регіонах очікується погіршення погоди, хуртовини на лютий холод, перші подробиці.