В Україні може з'явитися новий вид автокрадіжки

Автомобілі, особливо ті які не оснащені сигналізацією, часто страждають від рук злочинців. Зазвичай любителі легкої наживи пробираються в салон машини й забирають все, що нерівно лежить. Так, у світі набирає популярності новий вид автокрадіжки, який незабаром може добратись і до України. На цей раз під приціл зловмисників потрапили зовнішні дзеркала заднього виду. Про це повідомляє інформаційний портал autoportal.

Велика кількість випадків крадіжки бічних дзеркал було зафіксовано в 2020 році в США. Відзначається, що зловмисники вибирали автомобілі подорожче, наприклад Mercedes, Porsche, BMW і Lexus. У Нідерландах найбільше від крадіжки дзеркал страждають власники автомобілів Тесла. Повідомляється, що тільки в одному Амстердамі за минулі вихідні зафіксували 20 випадків автокрадіжки. Примітно, що здебільшого постраждали седани Model 3.

Вибір зловмисниками преміальних автомобілів, зокрема електрокарів Тесла, пояснюється тим, що в корпусах бічних дзеркал таких авто часто заховані датчики різних систем. Наприклад, в дзеркалах автомобіля Тесла є вбудовані камери, які фіксують зупинку навколо машини. Підкреслюється, що саме такі комплектуючі цікавлять злочинців.

Електрокари Тесла мають попит серед українців, їх часто завозять уживаними з США. Саме тому шанс появи такого виду автокрадіжки в Україні дуже великий. Згідно з інформацією, зараз в Україні налічується близько 1900 електромобілів Тесла.

Варто відзначити, що поки не ясно, куди зловмисники збувають таку складну апаратуру.

Раніше портал Hyser інформував, що у Європі обрали найкращий бюджетний автомобіль 2021 року.

Також портал Hyser повідомляв, що українських водіїв попередили про нові штрафи. У Верховній Раді пояснили, скільки і за що платитимуть автомобілісти.

Крім того портал Hyser писав, що Запорізький автомобілебудівний завод оголосив ціни на седан Kia Rio і кросовер Kia Rio X. Відзначається, що за вартістю в лінійці ЗАЗ нові Kia можуть зрівнятися з моделями LADA і Renault Arkana.