Блогер показав ескортний мотоцикл Дніпро

У мережі показали рідкісний мотоцикл Дніпро К-14.9 М, який виготовляли для урядових кортежів. Про цікаві особливості та відмінності даного екземпляра від інших мотоциклів розповіли на тематичному youtube-каналі.
Повідомляється, що Дніпро К-14.9 М призначався для урядових кортежів СРСР і Росії 1980-90-х років. Мотоцикл має величезну кількість цікавих деталей, проте головною відмінністю від інших мотоциклів Дніпро, є двигун. Так, мотоцикл оснащений 750-кубовим опозитником, який дуже нагадує серійний, проте різниця все-таки є. Даний мотор був розроблений в 1984 році в ВНДІ Мотопром на базі Серпуховського мотоциклетного заводу і міг похвалитися потужністю в 55 кінських сил. В той самий час на мотоцикли, які йшли на продаж для громадян, встановлювали мотори потужністю від 26 до 36 кінських сил.

Дніпро К-14.9 М. Фото: скріншот YouTube-відео
Дніпро К-14.9 М. Фото: скріншот YouTube-відео

Дніпро К-14.9 М перевершував за потужністю навіть патрульний Дніпро 955, який виготовляли спеціально для МВС. В останньому на 13 кінських сил менше. Звичайно були такі моделі як Дніпро СШ-500 і Дніпро 158-02 "Динаміт", мотори яких могли похвалитися потужністю в 70-80 кінських сил, однак це експериментальні моделі для перегонів.
Згідно з деякими даними в період з 1978 по 1993 роки на світ з'явилося близько 50 примірників ескортного мотоцикла. Тепер українська марка Дніпро більше не займається випуском транспорту. У 2017 році було випущено обмежену серію Dnepr Vintage Limited Edition, яка стала останньою в історії. Тому охочим обзавестися мотоциклом цієї марки доведеться задовольнятися тільки уживаними варіантами.
Раніше портал Hyser повідомляв, що в Україні та Росії порівняли ціни на автомобілі.
Також портал Hyser писав про те, що в мережі показали рідкісний Москвич "Буратіно" з дерев'яним кузовом. Такі автомобілі не призначалися для вільного продажу, а використовувалися в перевезенні пошти, тому до наших днів уціліло лише кілька екземплярів.