Порівняння цін на автомобілі в Україні та Росії

Рано чи пізно питання про покупку нового автомобіля постає перед кожним водієм. У мережі розповіли, де дешевше придбати нову "ластівку" в Україні чи Росії. Про це пише інформаційний портал obozrevatel.

Запорізький автомобілебудівний завод збирає великовузловим методом автомобілі з машинокомплектів, які надходять з РФ, де ці машини також продаються. Однак ціни на українському і російському ринку відрізняються. Так, наприклад Renault Arkana в Україні можна придбати від 447 900 гривень за базову комплектацію, а в Росії автомобіль вийти на кілька тисяч дорожче - близько 460 000 гривень. Підкреслюється, що цей автомобіль єдиний який пропонується українцям за нижчою ціною, при цьому в Росії організовано виробництво повного циклу, а в Україні - великовузлове складання.

Renault Arkana. Фото: скріншот YouTube-відео
Renault Arkana. Фото: скріншот YouTube-відео

Також на заводі ЗАЗ збирають автомобілі марки Lada, їх асортимент настільки широкий, що розбігаються очі. Lada Granta-найдешевша модель, за яку в Україні просять від 199 790 Гривень, в сусідній країні її можна придбати від 186 000 гривень. Lada Vesta для українців пропонується за 288 135 гривень, в той час, як в РФ вона майже на 1 тисячу доларів дешевше.

Варто відзначити і знамениту Lada Niva. Мінімальна ціна позашляховика в Україні стартує від 335 760 гривень, а росіяни можуть купити його від 284 000 гривень. Підкреслюється, що ціна встановлена на оновлений автомобіль.

Lada Niva. Фото: скріншот YouTube-відео
Lada Niva. Фото: скріншот YouTube-відео

Також завод Заз почав збірку нового седана Kia Rio і кросовера Kia Rio X. примітно, що для українських покупців дані моделі пропонуються за значно більшою ціною, ніж для росіян. Так, за Kia Rio в Україні просять 437 724 гривні, в той час, як в Росії всього від 311 000 гривень. Та ж ситуація і з Kia Rio X: в Україні від 462 294 гривень, а в Росії - 357 000 гривень.

Раніше портал Hyser писав про те, що в мережі показали рідкісний Москвич "Буратіно" з дерев'яним кузовом.

Також портал Hyser повідомляв, що в мережі з'явилися фото невідомих версій " Жигулів".

Крім того, портал Hyser писав про те, що в мережі унікальні "Жигулі" з самим незвичайним тюнінгом.