Рідкісний Москвич "Буратіно" продають за ціною іномарки

У мережі виставили на продаж вкрай рідкісний Москвич 401-422 на шасі Москвич-400, який отримав кумедне прізвисько "Буратіно". Прозвали так автомобіль не спроста - його кузов зроблений з дерева. МЗМА випускав ці моделі з 1949 по 1956 рік, а розійшлися вони тиражем 11 129 одиниць. Про це пишуть РосЗМІ.

Відзначається, що фургони 400-422 і 401-422 були призначені не для вільного продажу, а використовувалися в перевезенні Пошти. До наших днів збереглося всього кілька екземплярів, що не дивно при такій експлуатації.

Так, на продаж виставлений відреставрований Москвич 401-422 1954 року випуску. Ретельна робота майстрів не пройшла задарма - автомобіль виглядає як новий. Підкреслюється, що представлений екземпляр "Буратіно" проїхав 78 тисяч кілометрів, оснащений заводським двигуном 1,1 літра, потужність 26 кінських сил і 3-ступінчастою механічною коробкою передач. Автомобіль має три двері, дві з яких бічні і задня одностулкова.

Москвич"Буратіно". Фото: zr.ru
Москвич"Буратіно". Фото: zr.ru

Каркас кузова "Буратіно" зроблений з берези і зібраний на болтах з використанням спеціальному клеї. Дах також дерев'яний, оббитий клейончастою тканиною. Даний екземпляр має ряд відмінностей від стандартного 401, наприклад, інше кріплення заднього бампера, Електрика, а також посилені ресори і наявність тримача запасного колеса.

Москвич"Буратіно". Фото: zr.ru
Москвич"Буратіно". Фото: zr.ru

За словами продавця рідкісного автомобіля всі елементи оригінальні і були зроблені в СРСР, що не могло залишити свого сліду на ціні. Так, "Чебурашку" 1954 року пропонують придбати за 33 тисячі доларів. За ці гроші можна обзавестися хорошою сучасною іномаркою, однак для любителів ретро-автомобілів даний екземпляр буде справжньою знахідкою.

Раніше портал Hyser писав про те, що в мережі показали незвичайні версії "Жигулів", про які знали небагато.

Також портал Hyser повідомляв, що на українські автобуси ставлять фари від Lamborghini.

Крім того, портал Hyser повідомляв, що у мережі показали, як виглядав прототип "Таврії" - ВАЗ "Чебурашка".