У мережі показали версії "Жигулів", про існування яких багато хто не здогадувався

"Жигулі"- знамените творіння АвтоВАЗу, з яким знайомий кожен автолюбитель. Однак мало хто підозрював, що даний автомобіль існував в декількох, вкрай незвичайних версіях, наприклад, в кузові пікап або лімузин. І що точно на вулиці не побачиш - унікальний гібрид ВАЗ для Брежнєва. Про це пишуть РосЗМІ.

Здавалося б кого можна здивувати Жигулями, адже цей народний автомобіль і його технічні особливості знає кожен водій. Однак за чотири десятиліття існування автомобіля було створено величезну кількість цікавих, а моментами навіть екзотичних модифікацій, які вдавалося бачити небагатьом. При цьому незвичайні версії Жигулів народжувалися навіть закордоном.

У 1981 році з'явився на світ ВАЗ-2106 в кузові пікап, він проводився з ініціативи глави АвтоВАЗу практично без документації. Відзначається, що автомобіль головним чином був призначений для подорожей, Проте вже в 1982 році випуск пікапа припинили, з якої причини не відомо.

ВАЗ - 2106 в кузові пікап. Фото: zr.ru
ВАЗ - 2106 в кузові пікап. Фото: zr.ru

Існував ще один пікап ВАЗ-21043-33, який зробили на базі серійної "четвірки". На автомобілі обрізали і посилили кузов, а задні двері заварили. Нехитрі маніпуляції перетворили "Жигулі" в незвичайний пікап.

ВАЗ-21043-33. Фото: zr.ru
ВАЗ-21043-33. Фото: zr.ru

Також на заводі ВАЗ в 1979 році розробили незвичайний гібрид "шістки" і "сімки", який отримав жартівливе прізвисько "півсьомого". За деякою інформацією автомобіль нібито призначався для сім'ї Леоніда Брежнєва. Як склалася доля даного автомобіля не відомо

Гібрид для Брежнєва. Фото: zr.ru
Гібрид для Брежнєва. Фото: zr.ru

На Кубі "Жигулі" також користувалися популярністю. Так, на представленому кадрі зображена подовжена версія ВАЗ-2101, який використовують в якості таксі. Варто відзначити, що місткості цього ВАЗа можна тільки позаздрити.

Подовжена версія ВАЗ-2101. Фото: zr.ru
Подовжена версія ВАЗ-2101. Фото: zr.ru

Раніше портал Hyser писав про те, що у мережі показали найкрутіший Тюнінг "Жигулів".

Також портал Hyser повідомляв, що у мережі показали, як виглядав прототип "Таврії" - ВАЗ "Чебурашка".

Крім того, портал Hyser писав, що у мережі показали незвичайний гібрид "Запорожця"і "Мазди".