Для українських водіїв готують не зовсім приємний сюрприз, який проте гарантуватиме безпеку для всіх учасників дорожнього руху.

Тепер в Україні планують запровадити обов'язкову сезонну зміну автомобільних шин. На літній гумі планують заборонити їздити з 1 листопада по 31 березня, а злісних порушників каратимуть значним штрафом.

Докладніше про це інформує видання Апостроф, посилаючись на законопроєкт №8369, який було внесено на розгляд до Верховної Ради України.

Законопроєктом планують заборонити експлуатацію з 1 листопада по 31 березня транспортних засобів допустимою масою до 3,5 тонн, не оснащених зимовими або всесезонними шинами на всіх колесах. Для транспорту вагою понад 3,5 тонни в цей період обов'язковими стануть виключно зимові шини.

Крім цього, нардепи планують внести зміни до ч. 1 ст.121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Пропонується ввести штраф за їзду літньою гумою взимку. Його розмір встановлять на рівні 340 гривень.

Автори законопроєкту стверджують, що на цей момент у ПДР України зараз ніяк не врегульовано сезонну зміну гуми — це вирішують самі водії, на свій страх та ризик. Водночас за статистикою пік ДТП припадає на пізню осінь і ранню зиму, коли багато хто ще їздить на літній гумі, наражаючи таким чином на інші небезпеки.

Читайте також:

Що буде з вашою машиною, якщо на ній замало їздити: список майбутніх проблем

Водіїв попередили: страховка на машину тепер коштуватиме, як у Європі. До чого готуватися

Тисяча гривень на рівному місці: водіям розповіли, за яку дрібну помилку можна схопити такий штраф