З'явилась інформація з приводу нових жорстких заходів, які будуть стосуватись тих, хто не сплачує податки та ЄСВ.

В разі несплати указаних послуг українцям буде загрожувати до 7 років в'язниці. Разом з цим, за сам факт подачі помилкової заяви про відшкодування ПДВ (податок на додану вартість) передбачене буде ув'язнення до 12 років. Про це повідомляє "Вести-ua.net".

Українцям буде загрожувати до 12 років в'язниці за несплату податків, фото: 24 канал

В планах уряду створити Бюро економічної безпеки України (БЕБ), яке буде займатися виявленням, припиненням, розслідуванням і розкриттям кримінальних злочинів у сфері економіки. Разом з тим, ця організація буде давати аналітичну оцінку і вживати заходи щодо запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень, віднесених законом до його підслідності.

Окрім кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків і зборів, будуть діяти також штрафи за незаконне використання назви і знаків приналежності до БЕБ - вони будуть становити від 17 тис. грн до 85 тис. грн. Відповідний законопроєкт був схвалений в першому читанні Верховної Ради.

Українців будуть по-новому наказувати за несплату податків, фото: Мінфін

Відзначимо, що кримінальна відповідальність по закону буде передбачуватись не тільки за несплату податків та ЄСВ, а й за платежі, що дає можливість для зловживань з боку перевіряючих.

Наостанок, ще раз варто нагадати, що наразі пропонується ввести кримінальну відповідальність за незаконне відшкодування ПДВ, за подачу заяви про таке відшкодування, яке прирівняне до шахрайства, з тюремним ув'язненням до 12 років.

Раніше "Нyser" писав про те, що українців змусять платити величезні податки за свої квартири.

Також наш портал повідомляв, що банкіри терміново попередили українців про деякі нововведення.

Нагадуємо, що Нацбанк розповів, як зміняться зарплати найближчим часом.