Синоптики обіцяють значне потеплішання в Україні з 20 лютого.

Саме з цього дня в країні очікується незначна відлига. Не дивлячись на це, сніжна та морозна погода таки затримається у нас до кінця зими. Відповідним прогнозом погоди поділилась синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Голеня, про що повідомляє "Gazeta.ua".

В Україну повертається довгоочікуване тепло, фото: YouTube

Вона попередила українців про те, що в країні продовжать вирувати циклони, які стануть причиною снігопадів, ожеледі та негоди в країні. Зокрема очікуються відразу ще два циклони і перший із них буде менш активний.

Але 12-13 лютого через нього у західних та північних областях будуть спостерігатись великі снігопади. Разом з тим, не обійде непогода і центральні та східні області, де очікується в ці дні мокрий сніг, а на півдні – дощ. Такі погодні умови призведуть до ожеледиці, налипання мокрого снігу та сильних поривів вітру до 20 метрів за секунду. Можливі навіть хуртовини у більшості областей.

Синоптики розповіли про погодні умови найближчими днями, фото: Корреспондент.net

Окрім того, після 15 лютого температура повітря в Україні буде самою низькою за цей період. Таким чином, хоч снігопадів в цей час не прогнозується, однак морози вдарять практично в усіх областях. Зокрема на півночі та заході температура повітря понизиться до -18...-24° С.

Між іншим, варто відзначити які погодні умови спостерігались в Україні 10 лютого. Так, більшість областей України засипало опадами, а показники температури коливались від великих "плюсів" до значних "мінусів"– залежно від регіону. Найхолодніше сьогодні було на півночі та Житомирщині.

Раніше "Нyser" писав про те, що снігу стане більше найближчими днями, а морози стануть ще лютішими.

Також наш портал повідомляв, що ще два потужні циклони увірвуться в Україну.

Нагадуємо, що українців сповістили про лячні погодні аномалії навесні.