З'явилась інформація з приводу переведення шкіл в країні на дистанційне навчання.

Повідомляється, що це цілком можливо, якщо відповідне розпорядження дасть Міністерство охорони здоров'я. Таку заяву зробив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ексклюзивному коментарі "OBOZREVATEL".

Повернення до дистанційного навчання в школах, фото: YouTube

З його слів, відомство, у якому він працює, за те, аби навчальний процес відбувався у звичних умовах. Тому прийняти рішення про перехід дітей на повне дистанційне навчання може хіба що Міністерство здоров’я, а не освіти. Його відомство навпаки бажає, щоб освіта проходила офлайн, але з обов'язковим елементом розвитку дистанційного навчання як додаткової переваги щодо змісту освітньої програми.

Також народний депутат від "Слуги народу" Сергій Бабак, який є головою парламентського комітету з питань освіти та науки, додав, що наразі мова йде лише про відправку на самоізоляцію тих класів, де на коронавірус захворів вчитель або учні. Між іншим, згідно загальної статистики по Україні на 5 лютого, після відкриття шкіл нараховується близько 1 000 активних хворих і 1 500 учителів.

У Міносвіти назвали умови переведення шкіл України на дистанційне навчання, фото: Українська правда

Загалом переведення шкіл України на дистанційне навчання відбудеться в разі значного сплеску захворюваності коронавірусом - до тих пір же діти будуть ходити до школи. До речі дані НАН України свідчать про те, що серед дітей кількість нових підтверджених випадків COVID-19 різко зросла одразу після закінчення локдауну, який діяв з 8 до 24 січня. Припускається, що все це через відкриття шкіл.

Раніше "Нyser" писав про те, що відразу сім регіонів готуються до переходу на дистанційне навчання.

Також наш портал повідомляв, що новий шкільний предмет спровокував гучний скандал.

Нагадуємо, що в українських школах скасують старші класи, батьки киплять від люті.