В Україні вже з першого березня розпочнеться індексація пенсії. Багатьом громадянам країни підвищить пенсійні виплати. Середній розмір підвищення становитиме близько 11%.

Про це повідомили на офіційному сайті українського уряду.

Відзначається, що підвищення стосуватиметься не всіх категорій пенсіонерів, але проіндексують все ж таки більшість виплат — близько 8 млн. Індексація буде стосуватися пенсіонерів, які пішли на заслужений відпочинок за віком і мають необхідний страховий стаж.

Різниці у страховому стажі, зарплата за останні три роки та інші моменти враховуватимуться для того, аби пенсійні виплати були збільшені. Для прикладу: ті громадяни України, які отримують 9 тисяч гривень, можуть розраховувати на підвищення у розмірі 1 тисяча гривень.

Раніше в ПФУ повідомляли про те, що у 2021 році близько 10 мільйонам пенсіонерам підвищать пенсійні виплати. Відбуватиметься це в 5 етапів, перший з яких вже пройшов.

Важливо: найбільш захищеними будуть пенсіонери, які мають повний страховий стаж.

Пенсіонерам, які все ще працюють, обіцяють автоматичний перерахунок пенсій. Він відбудеться у квітні.

У липні підвищать виплати пенсіонерам у віці від 75 років, які мають стаж 20 років (для жінок) і 25 років (для чоловіків) - на 400 грн. Це підвищення стосуватиметься 1 млн пенсіонерів. Також пенсіонерам, які досягли 80 років і старше, збільшиться щомісячна виплата до 500 гривень.

Для таких громадян мінімальна пенсійна виплата становитиме 2600 гривень при наявності у них страхового стажу (20-25 років).

А в грудні буде підвищення прожиткового мінімуму, що теж призведе до збільшення пенсій. Мінімальна пенсія зросте влітку 2021 року до 1854 гривень. А в грудні — до 1934 гривень. Також на 9,3% за рік виростуть максимальні пенсії.

Раніше "Нyser" писав про те, що в Україні планують зрівняти пенсійний вік як для чоловіків, так і для жінок.

Також наш портал повідомляв, українські заробітчани можуть залишитися без пенсій.

Нагадуємо, в уряді зізналися, скільки насправді повинні отримувати українські пенсіонери.