Незаконний вилов водних біоресурсів, порушення правил видалення зелених насаджень у населених пунктах, несанкціоновані сміттєзвалища та відсутність системного поводження з відходами у новостворених територіальних громадах, видобування надр без дозвільних документів – такими є основні екологічні проблеми Миколаївської області.

«Важливо, щоб правоохоронні органи оперативно реагували на такі порушення та забезпечували внесення випадків, що містять ознаки кримінальних злочинів, до Єдиного реєстру досудових розслідувань», - зауважив Андрій Мальований.

Також підняли важливу для ДЕІ проблему – недопуски до перевірок.

«Загроза відкриття кримінального провадження за такими фактами – гарний стимул для підприємств допускати інспекторів на свої потужності», - підкреслив Андрій Мальований.

За його словами, дієвим інструментом у співпраці ДЕІ та правоохоронних органів є розроблена фахівцями інспекції інструкція щодо співробітництва. Зокрема, важливим є положення щодо залучення інспекторів до розслідувань екологічних порушень для проведення експертизи та розрахунку збитків.