Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це єпископ Віктор (Коцаба) написав у Телеграм в день пам'яті святих благовірних князів Петра і Февронії Муромських, свято родини, любові та вірності.

«Для того, щоб сім'я була міцною і згуртованою, недостатньо надавати їй лише фінансову підтримку. Подружжю набагато важливіше виховати в собі почуття справжньої любові один до одного і взаємної вірності. Це стає можливим лише тоді, коли чоловік та жінка готові пройти разом важким і тернистим шляхом самовдосконалення, опираючись на допомогу Божу та приклад святих, що жили доброчесним сімейним життям», - зазначив єпископ Віктор.

Владика підкреслив, що Церква відіграє основну роль у збереженні традиційних сімейних цінностей, пропонуючи людям перевірену століттями модель сімейного життя.

Єпископ Віктор нагадав, що приклад святих Петра і Февронії допомагає побачити приклад християнського підходу до сім'ї.

«На жаль, сьогодні під любов'ю часто розуміється лише палка пристрасть. Поняття подружньої вірності також знецінено в очах тих, хто жадає задовольняти виключно власні бажання і потреби. Життя святих Петра і Февронії кардинально заперечує такий егоїстичний підхід. Вони походили з різних суспільних верств. Петро був знатним князем, а Февронія - простою селянкою. Тим не менш, аристократ покохав простолюдинку за її благочестя, мудрість і доброту. Справжня любов виникає тоді, коли люди бачать один в одному не тільки зовнішню красу, але і внутрішнє наповнення», - пояснив архієрей.

На його думку, любов і вірність не тільки зміцнюють сім'ю, а й перетворюють її в єдине ціле, зміцнюючи її духовний фундамент.

«Зараз, коли ми гостро відчуваємо кризу сімейних цінностей, вкрай важливо зрозуміти, що тільки спорідненість душ і взаємне прагнення до вищого ідеалу можуть покласти тверду основу для створення міцної сім'ї», - підсумував єпископ Віктор.