У п'ятницю, 12 лютого, настає Новий рік Білого Металевого Бика за китайським календарем.

Бик є символом працьовитості, стабільності та впевненості в собі, пише "Обозреватель".

В Китаї новий рік відзначають понад 3000 років. Міф каже те, що кожен рік на його початку до селищ приходить чудовисько, на ім'я Нянь та викрадає худобу за запаси їжі. Тому з давніх-давен склалося залишати їжу біля входу у будинок, щоб чудовисько не чіпало жителів сіл та їх дітей.

Згодом люди помітили, що чудовисько боїться червоного кольору. З того часу люди почали вдягатися у червоне та всюди чіпляти прикраси червоного кольору.

В Україні рік Бика настає 11 лютого 2021 року о 21:05 за Києвом, що відповідає 12 лютого, 3:05 пекінського часу.

Рік Білого Металевого Бика, фото: yakutsk.bezformata.com

Китайці напередодні свята ретельно вбирають у своїх домівках, щоб очистити життя від невдач та закликати до свого дому щастя.

У цей день заведено купувати подарунки своїм близьким та збиратися за різдвяним столом у повному складі. На столі мають бути блюда зі свинини, качки, курки та багато солодощей.

Китайський Новий рік вважається найкращим часом для прощення всіх образ, примирення після сварок і конфліктів і щирих побажань щастя близьким.

В Китайський Новий рік 2021 не можна вдягати речі червоного кольору, який є символом агресії. Цей рік бажано зустріти у сріблястих і сірих кольорах.

Рік Білого Металевого Бика, фото: Обозреватель

На різдвяному столі не мають стояти груші, бо це означатиме розставання. Не можна дарувати взуття, гострі предмети, настінні годинники, гаманці, парасольки, календарі або плакати з китайськими божествами: вважається, що тоді духи залишать людину, яка зробила такий подарунок.

Вважається, що в цей день не можна плакати, щоб не накликати невдачі. Також не можна пити ліки - кажуть, що тоді весь рік людина буде хворіти. Їсти кашу – до бідності. Ламати щось – до розлуки з родиною на весь рік. Давати та брати в борг – до фінансових втрат. Підмітати – вимітати удачу. Мити голову – до втрати багатства. Брати ножиці в руки – до сварок із близькими.

Раніше "Hyser" писав про те, що 12 лютого 2020 року відзначається свято Трьох Святих: Василія Великого, Григорія Богослова і Іоанна Златоустого.

Також "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як за народними прикметами передбачити погоду.

Нагадаємо, що в Україні знову з'явилося нове свято.