8 жовтня 2023 року Україну приголомшила новина про те, що померла народна артистка Ніна Матвієнко, про що повідомила її дочка Тоня.

Пізніше її зять Арсен Мірзоян розказав про те, що Ніна Митрофанівна різко захворіла і погіршення було вкрай несподіваним та стрімким. Зараз же, майже через рік після її смерті, Володимир Зеленський удостоїв її нагороди.

Володимир Зеленський, фото: hyser.com.ua
Володимир Зеленський, фото: hyser.com.ua

Ніни Матвієнко показала у своєму блозі нагороду своєї матусі, яку отримала від президента України. Ніна Матвієнко стала Національною легендою, нагороджена посмертно.

Ніна Митрофанівни немає менше року, але її пам’ятати будуть ще довгі роки, і тепер з новим званням – легендою. Українська співачка та акторка має також інші премії та нагороди, наприклад, Герой України.

Народної артистки не стало на 76 році життя, наприкінці 2023 року, її поховали в Києві на відомому кладовищі – Звіринецькому.

Сториз Тоні Матвієнко
Сториз Тоні Матвієнко

Життя Ніни Митрофанівни було нелегким, вона народилась у багатодітній сім’ї, їх було 11 дітей. У батьків не було багато часу на виховання дітей та всім звісно не могли приділити увагу, тому цим займались старші брати й сестри, які разом виховували молодших.

Читайте також:

Донька Ніни Матвієнко розповіла про останні місяці мами: "Хочу, щоб усі почули, тим більше ті, кому за 40 років".

"Завжди був безробітним": Ніна Матвієнко розповіла про розлучення з чоловіком після 50 років шлюбу.