Стало відомо, що на 85-му році помер відомий грузинський кіноактор, естрадний співак, сценарист, режисер та автор пісень Вахтанг Кікабідзе.

Шанувальники в соцмережах пишуть, що пішов із життя не просто актор та співак. Пішла людина-епоха та частина душі Тбілісі та всієї Грузії. Принциповий, чесний та дуже добрий.

Про його смерть 15 січня повідомив грузинський телеканал "Мтаварі Архі" на своїй сторінці у Facebook.

Відомо, що кілька днів тому Кікабіді стало погано, співака госпіталізували, він помер у клініці.

Вахтанг Кікабідзе розпочав роботу у Тбіліській філармонії у 1959 році, У 1966 прийшов у вокально-інструментальний ансамбль "Орера", в 1967 став його солістом.

Кікабідзе є виконавцем композицій "Мої роки – моє багатство", "Тбілісо", "Чіто-гвріто" та інших музичних творів.

Вахтанг Кікабідзе дебютував у кіно у 1966 році у фільмі "Зустріч у горах" . Всесоюзне кохання Кікабідзе отримав, знявшись у двох фільмах Георгія Данелія, - "Не журись!" та "Міміно", де актор зіграв роль льотчика Валентина Мізандарі.

Крім того, у період активної акторської діяльності Кікабідзе зіграв ролі у фільмах "Зовсім зниклий", "Мелодії Верійського кварталу", "Я, слідчий" та інших кінокартинах.

Актор був удостоєний звання "Заслужений артист України" та Державної премії.

2020 року Вахтанг Кікабідзе обрався до парламенту Грузії від партії екс-президента країни Михайла Саакашвілі "Єдиний національний рух".

Зазначимо, що протягом тривалого часу він доклав максимум зусиль щодо підтримки України. Крім того, з часів російсько-грузинської війни 2008 року Кікабідзе не виступав у Росії.

З початком повномасштабного вторгнення не лише засудив напад Росії, а й допомагав фінансово, перераховуючи кошти на гуманітарну допомогу нашій країні.

До речі, у серпні 2021 року Президент України Володимир Зеленський вручив Кікабідзе орден імені Ярослава Мудрого V ступеню.

Читайте також:

Наречена без спідниці стала зіркою інтернету, показавши, як треба гуляти весіллям. Відео

Тіло повністю посиніло: друг сім'ї Пєскова впав у кому. Він заявляв, що Росія не нападала на Україну

Всього 800 доларів: Honda показала електричний мопед для поїздок містом та селом