Соледар, що на північ від Бахмута, на сьогоднішній день є найгарячішою точкою східного фронту. Ще б пак, лише за минулу добу росіяни вдарили по ньому 86 разів. Крім того, саме там росіяни зосередили всі свої найкращі підрозділи організованого злочинного угруповання "Вагнер", бажаючи показати якийсь тактичний успіх безпосередньо на полі бою. Не дивно, що це місце нині називають військові "м'ясорубкою". Є втрати та поранення і в українців.

Стало відомо, що український актор театру, кіно та дубляжу, музикант та викладач КНУ імені Шевченка Дмитро Лінартович отримав тяжке поранення у боях за Соледар.

Про це стало відомо 10 січня зі сторінки у Facebook самого Дмитра.

З посиланням на слова його батька, також актора та режисера Костянтина Лінартовича, Дмитро отримав важку контузію та осколкове поранення. Наразі український актор перебуває на лікуванні.

Проте навіть за евакуації з поля бою артист записав звернення до українців. З перебинтованою головою він емоційно звернувся до співгромадян.

"Пам'ятайте, що ми на Богом даній Землі. Нас нікому не зламати. Ми перемагаємо. Слава Україні!", - сказав він.

Тим часом, на сторінці у Facebook друзі та колеги актора пишуть слова підтримки та просять фінансової допомоги.

Нагадаємо, у військовій драмі "Обмін" Дмитро виконував одну з головних ролей із позивним "Моцарт". Крім того, актор знімався у фільмах "Той, хто пройшов крізь вогонь", а також грав у кінострічках "Толока", "Гетьман" та інші. На професійному рахунку Дмитра теж десятки озвучок у фільмах та мультфільмах.

З 24 лютого Дмитро Лінартович взяв до рук зброю та пішов на фронт захищати рідну землю. Весь цей час із побратимами він перебував у Донецькій області під Соледаром. Дмитро служить у 46-му окремому десантно-штурмовому батальйоні розвідником.

Читайте також:

В Одесі не стало зірки фільмів "Ліквідація" та "Сонька Золота Ручка"

Страшний день 11 січня: чому сьогодні не можна дітей випускати з дому, і як це пов'язано з Євангелією від Матвія

Німці росіянам передають «привіт»: Німеччина планує передати потужне озброєння Україні