У п'ятницю, 28 жовтня, у Мемфісі помер легендарний американський співак Джеррі Лі Льюїс. Він був останнім представником покоління музикантів, які прославили рок-н-рол. Був час, коли його називали другим Елвісом Преслі.

Композитор, вокаліст і піаніст Джеррі Лі Льюїс помер у себе вдома в штаті Міссісіпі, з ним була його сьома дружина Джудіт, повідомив представник музиканта Зек Фарнум. Співаку було 87 років.

Відомо, що популярний виконавець почував себе погано ще 16 жовтня. Його шанувальники впевнені, що стан здоров'я Льюїса міг різко погіршитися через перенесений у 2019 році інсульт.

За 12 днів до смерті Льюїса його включили до Зали слави музики кантрі. Музикант бути присутнім на церемонії не зміг. Почесний знак члена Залу слави замість Джеррі отримала його дружина Джудіт. Вона заявила журналістам, що Льюїс почувається добре. І ось співака не стало.

Джеррі Лі Льюїс народився 29 вересня 1935 року у бідній родині. Змалку його тягнуло до музики. Він навчився грати на піаніно разом зі своїми двоюрідними братами Мікі Гіллі та Джиммі Сваггартом. Мікі потім став співаком кантрі, а Джиммі - проповідником.

Розквіт кар'єри Льюїса припав на середину 1960-х років, він увійшов до плеяди знаменитих виконавців рок-н-ролу, таких як Елвіс Преслі, Чак Беррі та Літтл Річард. Першими його хітами були "Great Balls of Fire" та "Whole Lotta Shakin" Goin "On".

В 1956 студія звукозапису Sun Records випустила перший сингл Льюїса Crazy Arms. За ним було ще кілька вдалих пісень, у тому числі хіт Great Balls of Fire.

За перші чверть століття кар'єри Джеррі Лі Льюїс випустив 38 альбомів, тому у 1980-ті та 1990-ті вже не частував, видаючи по одній-дві платівки в декаду.

Читайте також:

Удар на думку: у Європі впали ціни на газ, а Путін думав, що буде навпаки

Маразм міцнів: Росія вже офіційно заявила, що Україна готує "заражених бойових комарів"

Приносило лиха: як виглядало кольє Єлизавети II, яке носила Діана