Сам роману "Шантарам" Грегорі Девіда Робертса наробив багато галасу після свого виходу 2003 року. І тепер Apple TV готує чергову "бомбу".

Докладніше про фільм інформує сайт vogue.ua.

Автор роману Грегорі Девід Робертс написав історію з мотивів свого життя. 1978 року колишнього наркомана Робертса засудили за численні крадіжки аж на 23 роки. Через 2 роки чоловік утік із в'язниці і тоді почалася його велика пригода.

Більш ніж на 10 років чоловік осел у місті Бомбей, де зав'язав тісні зносини з місцевою мафією, та створив притулок для бідних. А в 1990-х Робертса зловили та екстрадували до Австралії, де посадили за ґрати на 6 років.

Саме в тій в'язниці Грегорі Девід Робертс написав величезний роман. В 2003 автору вдалося успішно опублікувати його, і книга стала бестселером в короткий проміжок часу.

Скріншот із сайту vogue.ua

Телеадаптація «Шантарам» розповідає про втікача на ім'я Лін Форд, який хоче загубитися у хаотичному Бомбі та 1980-х років. Один у великому місті він намагається лягти на дно та уникнути будь-яких проблем, але закохується. Далі героя чекає важкий шлях, в якому його особиста свобода і любов будуть оповиті різними труднощами.

Варто зазначити, що "Шантарам" - це "довгобуд". Сама ідея екранізації книги виникла ще у 2013 році, а над проектом працювали понад чотири роки. Зйомки проводилися в Австралії та Таїланді. Особливість книги така, що автор використовує величезну кількість епітетів для опису вражень про місто Бомбей, атмосферу того часу, людей, звуки і навіть аромати.

Серіал «Шантарам» доступний для перегляду з 14 жовтня.

Читайте також: