Тридцятирічна кар'єра знаменитогго російського актора Олександра Феклістова налічує більше сотні картин, серед яких зустрічаються зразки всіх існуючих на сьогоднішній день жанрів. Глядачі його однаково люблять як за інтелектуальне кіно, так і за серіал "Свати". Що ж стосується політичної прихильності, то знаменитість завжди цього цурався. Не дивно, що свою позицію щодо російсько-української війни він озвучив через 50 днів від її початку.

Так, на сторінках актора в соцмережах останній пост був опублікований 23 січня і з тих пір артист мовчав. Його шанувальники навіть почали залишати під публікацією свої коментарі, засуджуючи актора за мовчання.

"Чому ви мовчите, в той час як ваші війська вбивають мирне населення України і руйнують наші міста, як варвари і орки? Ви співучасники. Вам немає прощення. Сліпі і глухі Російські зомбі, а ще вважаєте себе елітою", - писали фоловери актора на початку березня.

І ось на 50-ий день війни актор Олександр Феклістов знайшов у собі сміливість і слова, щоб звернутися до українців.

Відео на своїй сторінці в Facebook 14 квітня розмістив однокурсник актора, уродженець Києва, галерист Сергій Халкіді.

"Пишаюся своїм другом", - написав Халкіді.

У своєму зверненні Олександр Феклістов висловив слова солідарності з українцями і підкреслив, що багато росіян відчувають величезний сором через те, що відбувається сьогодні в Україні.

"Дорогі мої українські колеги. З ким я працював, хто мене пам'ятає. Хочу вам висловити слова солідарності. Ми тут в Росії відчуваємо, звичайно, неймовірний сором у зв'язку з подією. Але це все дрібниці в порівнянні з тим, що терпить зараз Україна", — сказав Феклістов.

У відео Феклістов також згадав свого рідного дядька, який загинув під час Другої світової війни під Києвом.

"Мій дядько, Валентин Мойсейович, під час Другої світової війни загинув під Києвом. Вірніше, пропав без вісті. Так я не розумію, навіщо ми це повторюємо. Це жахливо боляче і гірко", – вимовив кінозірка.

Також актор згадав виховательку дитячого садка, яка тиснула на очі дітям, щоб ті заснули під час тихої години. Він порівняв її з кремлівськими агітаторами, які змушують росіян повірити в їх вигадану "правду".

Актор зазначив, що росіянам намагаються "закрити вуха і очі", але однак від усіх правду приховати неможливо.

"Знаєте, колись в моєму дитинстві в садку була вихователька, яка, якщо ти не засинав в тиху годину, дуже сильно тиснула тобі на очі, щоб ти заснув. Ну ось з 24 лютого нам намагаються закрити не тільки очі, але і вуха", — завершив своє звернення Феклістів.