За 50 днів російсько-української війни багато російських артистів висловили підтримку Україні і закликали керівництво Росії зупинити вбивства мирних жителів. Так, наприклад, телеведучий Олексій Кортнєв заявив, що"всі фрази про те, що Росія відновлює якусь історичну справедливість і захищає братів-слов'ян від нацистів, є лише прикриттям для задоволення імперських планів і амбіцій Володимира Путіна". Як виявилося, категорично не згоден з ним Євген Петросян.

Так, стало відомо, що радянський і російський артист естради, письменник-гуморист Євген Петросян підтримав вторгнення РФ в Україну, а також засудив дії колег-гумористів, які покинули Росію після 24 лютого.

Про це 76-річний уродженець Баку розповів у своєму Instagram, де розмістив відео, в якому розкрив своє бачення нинішньої політичної ситуації між Росією і Україною.

Як виявилося, почалося все з того, що декан вищої школи телебачення МДУ Віталій Третьяков в програми головного пропагандиста Кремля Володимира Соловйова зневажливо висловився про всіх гумористів і назвав їх зрадниками батьківщини.

Євген Петросян не зміг промовчати на таку образу і заявив, що" не можна так говорити про всіх гумористів", так як він, наприклад, схвалює" спецоперацію " Володимира Путіна.

"Не можна говорити про всіх гумористів, що ось вони поїхали, не переживають за свою країну, нехороші люди. Це що таке відбувається у нас? Це неподобство, я вам скажу, так говорити!"- емоційно заявив Петросян.

При цьому 76-річний автор "Сміхопанорами" назвав Галкіна і Урганта, які емігрували до Ізраїлю, "півтора гумористами", зазначивши, що останній і зовсім наполовину шоумен.

За його словами, він готовий відправитися з виступом для російських бійців у складі фронтової бригади, а в Міністерстві культури вже заплановано його виступ перед пораненими. Схоже, таким чином Петросян зайвий раз нагадав президенту Володимиру Путіну про свою вірність.

Наостанок він закликав Соловйова і гостей його шоу "припинити говорити про гумористів в зневажливому тоні".

Раніше Hyser писав, що розвідка Британії назвала наступні цілі Путіна в Україні.

Також наш портал повідомляв, що Ватикан вирішив "примирити" українців і росіян, тому в Страсну п'ятницю, 15 квітня, в Римі хрест символічно понесуть в руках Українка і росіянка.