Ще в 2014 році український продюсер і телеведучий, уродженець Херсонщини Ігор Кондратюк заявляв, що Росія для нього померла як країна. Так, за словами Кондратюка, серед мільйонів росіян залишилося лише п'ять осіб, чия думка йому небайдужа: це музиканти Андрій Макаревич і Юрій Шевчук, актори Олег Басилашвілі і Лія Ахеджакова, а також письменник Віктор Шендерович. Про решту росіян шоумен навіть говорити не хоче. Тепер до них він зарахував і одну з українок.

Так, у програмі" Зірковий шлях "на каналі" Україна " 4 квітня Ігор Кондратюк висловився про будуючу кар'єру в РФ телеведучій Регіні Тодоренко.

На думку Кондратюка, Тодоренко, як і багато українських виконавців, що залишилися жити і працювати в РФ, зараз знаходяться в ганебній ситуації і відмовчуються зі страху.

"Для мене ще з 2014 року росіяни – заручники [президента РФ Володимира] Путіна і свого непоганого життя, принаймні, до початку війни. І судячи з того, що я читаю в мережі і в статтях, у них взагалі немає розуміння ситуації", – зазначив шоумен.

Музичний продюсер зазначив, що Регіна Тодоренко своїм мовчанням про війну підтримує агресора і "подає патрони" російським військовим, що вбиває мирних людей.

"При цьому вони обслуговують агресора, і це їх робить його помічниками. Наприклад, [телеведуча] Регіна Тодоренко підносить патрони тим хлопцям, які стріляють в наших військових і мирних громадян. Може, їй це хтось сказав, Може хтось скаже. Тому що сьогодні неможливо бути "поза політикою" - не той час!"- заявив Кондратюк.

Зазначимо, що Кондратюк вже неодноразово засуджував артистів, які замовчують про війну в Україні, чим підтримують окупантів. Під його критику неодноразово потрапляли MARUV, Ані Лорак, Таїсія Повалій, Світлана Лобода.

На думку Кондратюка, всі ці "мовчазні особини" просто труси, так як бояться вимовити ім'я Путіна і закликати російську армію зупинитися.

Продюсер зазначив, що їм усім слід було виїхати з Росії ще в 2014 році, після Революції Гідності.

"У них не вистачило мізків після березня 2014 року зрозуміти, що виступи в Росії – це підтримка вбивства росіянами українців, тому нема про що говорити. (...) Вони обрали сторону агресора. Їм хотілося грошей, їм хотілося показати, що вони розуміють більше, ніж ми, українці, яких той агресор розстрілює, відбирає території... це означає, що вони безмозкі ляльки. І все. Більше нічого не скажеш", – заявив він.

Відзначимо, що зараз музичний продюсер Ігор Кондратюк проживає у Львові в приміщенні однієї з фірм, що приймають переселенців. Він виїхав з Києва 2 березня, коли в декількох кілометрах від його будинку були російські танки, а 14 березня – в день народження Кондратюка, їх будинок і зовсім потрапив під обстріл.

Читайте також: