Український телеведучий Дмитро Комаров поговорив про свободу слова і міфи "русского мира"

Популярний український телеведучий і автор відомого українського тревел-шоу "Світ навиворіт" був присутній на прямому ефірі опозиційного російського ютуб-каналу "Популярна політика", де він висловився про ситуацію в українській столиці, про міфи російського світу і про російських військовослужбовців.

Так, Дмитро Комар настійно не рекомендує російським військовим намагатися заходити до Києва, оскільки кожен житель міста зараз озброєний і не чекає противника. Якщо ж російські війська спробують зайти до Києва, то їм слід розуміти, що їм не вдасться успішно провести окупацію багатомільйонного міста. Жителі столиці готові боротися, хоч голими руками кидатися на танки і зупиняти їх.

Крім того, Комаров висловився щодо "русского мира" і дискримінації російськомовних людей в Україні. За його словами, це не більше ніж фейк російської пропаганди. За 12 років роботи Комарова на телебаченні йому жодного разу не доводилося вести програму українською мовою, а зі своїми друзями він розмовляє і російською, і українською.

Телеведучий також заявив, що народ України звільнився від диктатури ще в 2005 році, і з тих пір відчуває свободу. Жителі українці не думають про те, що постити, говорити чи писати і не боятися за це відповідальності.

В кінці інтерв'ю телеведучий звернувся до жителів Росії, які досі не вірять в напад на Україну. За його словами, кожна освічена людина зробить висновки про те, що те, що відбувається сьогодні в Україні з боку РФ є військовим злочином.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі з'явилося відео допиту полоненого російського пілота.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські війська почали бомбити українські церкви.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, про що Україна і Росія домовилися на третьому раунді переговорів.