Всі знають історію кохання і життя Леоніда і Ніни Куравльових. Ще б пак, 60 років щастя для двох не кожному дано долею. Не дивно, що останнім бажанням померлого на 86-му році життя народного артиста РРФСР Леоніда Куравльова було поховання поруч з дружиною. А ось Зінаїді Кирієнко так не пощастило.

12 лютого 2022 року стало відомо, що на 89-му році життя померла Зінаїда Кирієнко - улюблена кіноактриса класичної російської школи. І правда, героїні Зінаїди Кирієнко-сильні жінки, на яких земля тримається, безмірно люблячі і страждають через свою любов. Чого тільки варта її найголовніша роль в кар'єрі-Козачка Наталія в" Тихому Доні " Сергія Герасимова.

Та й у житті Зінаїди Кирієнко був тільки один чоловік, Валерій Тарасевський, з яким знаменитість душа в душу прожила 44 роки.

Вони зустрілися в Грозному по дорозі на концерт Райкіна, обмінялися кількома фразами, а після вистави спокійно розійшлися кожен в свою сторону. Тоді їй було 27 років, а йому всього 17.

А вже через рік, коли Валерію виповнилося 18, закохані відгуляли своє офіційне весілля. Незабаром у них народився перший син, Тимур, а молодий чоловік відправився в армію, віддавати Батьківщині військовий обов'язок. Після армії він закінчував навчання на економічному факультеті і постійно возився з сином, поки його зіркова дружина займалася фінансовим забезпеченням сім'ї.

Відзначимо, що всупереч всім суспільним пересудам, Зінаїда Кирієнко любила і поважала свого чоловіка, не рахуючи можливим навіть в думках обдурити його довіру і забруднити свої почуття зрадою, адже вона дуже дорожила своїм тихим домашнім щастям. У 1968 році у подружжя народився другий син, Максим, і Валерій Тарасевський взяв всі турботи про хлопчиків на себе.

Ось тільки серце єдиної любові в житті Зінаїди Кирієнко перестало битися занадто рано. У 2003 році Валерій Тарасевський помер і був похований на підмосковному сільському кладовищі.

Саму ж народну артистку РРФСР Зінаїду Кирієнко буде поховано у вівторок, 15 лютого, на Троєкуровському кладовищі. Про це подбав Союз кінематографістів Росії.

При цьому церемонія прощання з актрисою пройде у Великому залі Будинку кіно в 11:00 за московським часом.

"Тато помер 18 років тому, він похований на підмосковному сільському кладовищі. Там вже немає місця для мами", - розповів один зі спадкоємців Кирієнко, шкодуючи, що його знаменита мама не зможе упокоїтися поруч зі своїм чоловіком Валерієм Тарасевським.

Зінаїда Кирієнко відома за такими фільмами і серіалами, як "доля людини", "Тихий Дон", "Любов земна", "Два капітани", "листи до Ельзи", "Любити по-російськи-2", "козаки", "далеко від Батьківщини", "Пан Великий Новгород" і "найповільніший поїзд".

Раніше "Hyser" писав про те, що не стало відомого українського режисера.

Також наш портал розповів про те, що не стало сценариста легендарного фільму"Друг".

Нагадуємо, що обірвалося життя зірки"Володаря кілець".