Сьогодні весь світ облетіла сумна новина. На 64-му році життя помер новозеландський актор Піт Сміт.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Стало відомо, що актор, який зіграв у "Володарі кілець", протягом тривалого періоду мужньо боровся з інфекцією, через яку загострилися інші проблеми зі здоров'ям.

Видання Stuff повідомляє, що син померлого заявив, що у його батька були хворі нирок, а також йому діагностували деменцію. Протягом чотирьох років акторові систематично проводили процедуру діалізу вдома. Деменцію йому діагностували два роки тому.

Піт Сміт помер у себе вдома в суботу, 29 січня. Він був одружений на Моне Папалі. Вони виховували 6 дітей.

Син актора розповів, що його батько протягом семи років вів боротьбу з хворобою нирок. Також стан погіршувався через деменцію. За його словами, чотири тижні тому у батька виявили інфекцію. Він проходив належне лікування.

"Він помер у суботу. Ми щасливі, що батько більше не страждає", - йдеться в повідомленні сім'ї.

Дебютом Піта Сміта став науково-фантастичний фільм "Тиха Земля", який вийшов на екрани в 1985 році. Через два роки актор отримав нагороду за кращу чоловічу роль другого плану в новозеландському драматичному фільмі "Політ Альбатроса".

У 2006 році Сміт став переможцем у премії Air New Zealand Screen Awards. Цю нагороду він отримав за роль в драматичному серіалі "Ринок".

Актор також брав участь у популярних телевізійних шоу: "Громадянське", "Шортленд-стріт","Грінстоун" і "Матака".

Найвідоміші кінопроекти, в яких знімався Піт Сміт: культовий "Володар кілець: Повернення короля", "Піаніно", "Ропа-Нуї" та інші.

Сміт також став співавтором і представив САДІВНИЧЕ шоу Крайньої Півночі "Мараматака - колись були садівниками" і знявся у фільмі 2010 року "Х'ю і Хеке".

Раніше "Hyser" повідомляв, що 30 січня 2022 року у віці 85-ти років не стало відомо що помер актор Леонід Куравльов, який був улюбленцем радянської та російської публіки.

Наш портал писав, що простий відпочинок на гірськолижному курорті став фатальним у житті молодого французького актора.

Нагадаємо, що не стало відомого італійського модельєра.