У мережі активно обговорюють конфуз, в який потрапило керівництво відомого німецького музею воскових фігур Panoptikum, розташованого в Гамбурзі. Так, з'ясувалося, що воскова копія королеви Великобританії Єлизавети ІІ - голомоза, а її "череп" прикриває капелюшок.

Це стало відомо, як прес-служба музею Panoptikum опублікувала кадри, зроблені під час приведення експонатів в порядок. Щорічно в січні музей закривають на ремонтні роботи та реставрацію об'єктів, які складають експозицію. Про це повідомляє портал Обозреватель.

Музейники розмістили знімки фігури британської королеви без перуки і показали, як за допомогою пилососа з її голови забирається пил. За даними зарубіжних ЗМІ, раніше відомості про те, що у королеви «проблеми з волоссям» не були доступні громадськості.

Керуючий партнер Panoptikum доктор Сюзанна Фаербер пояснила, що подібний вигляд мають практично всі фігури в музеї. Основна причина тотального "облисіння" експонатів-це гроші.

Справа в тому, що при створенні фігур прийнято використовувати справжні людські волосся, а це дуже затратно фінансово. Також Сюзанна розповіла про те, що деяким експонатам роблять часткові перуки, які прикривають лише видимі частини голови.

Коли у неї запитали, чи не вважає вона фото «голомозої» королеви принизливими, то вона відповіла: «Це воскова фігура, а не реальна людина, про це слід завжди пам'ятати».

Раніше "Hyser" писав про те, що відомий український депутат осоромився колядкою на Різдво.

Також наш портал розповів про те, що милий щеня став зіркою інтернету, після того, як заснув в тапці.

Нагадуємо, що мережу насмішив кумедний єнот з милим хропінням.