Згідно статистики, основною причиною смертності у світі являються різноманітні хвороби серця - на них припадає 16% всіх випадків. При цьому всі знають, що максимально вразливі артистичні натури – актори, співаки, письменники, художники. Якраз одній з них нещодавно знадобилась серйозна лікарська допомога.

Так, стало відомо, що українська акторка театру та кіно, заслужена артистка України Тетяна Шеліга ледь не попрощалась не так давно з життям, оскільки відбулось закриття аорти на 99% і відлік її життя йшов на години.

Зараз 73-річна Тетяна Шеліга, яку всі пам'ятають по серіалу "Коли ми вдома", почуває себе добре, а про деталі перенесеного вона розповіла на своїй сторінці в Facebook.

Як виявилось, вирішальну роль у спасінні Шеліги відіграла актриса Ольга Сумська. Саме вона зв'язалася з лікарями з Інституту серця і допомогла домовитися про термінову операцію, щоб Тетяні Шелізі встановили стент.

Завдяки директору Інституту серця Борису Тодурову, який сказав, щоб актрису привезли в лікарню, так як відлік часу йде на години, 73-річна зірка українського театру і кіно ще довго буде радувати українського глядача своєю творчістю.

"Друзі, мої дорогі, віддані та рідні! Яка я вам вдячна за те, що мене врятували! Мені Бог по життю послав тих прекрасних людей, які поставилися до моєї біди, як до своєї!" - написала актриса на своїй сторінці в соцмережах.

Також Тетяна Шеліга зазначила, що тепер вона зможе продовжити нормальне життя завдяки професійній роботі лікарів.

"І в реанімацію Борис Тодуров до мене заходив, щоб все пояснити і підбадьорити перед операцією, хоча у нього дуже багато пацієнтів", - зазначила Тетяна Шеліга.
Цікаво, що коли актриса прощалася з лікарем під час виписки, то він підкреслив, що краще зустрічатися на стороні, а не у нього в Інституті на операційному столі.

Відомо, що серйозну проблему з серцем лікарі помітили ще декілька місяців тому на процедурі УЗД. Фахівці одразу забили тривогу і розписали лікування, яке дозволило артистці протриматися до операції.

До слова, Народна актриса України, Тетяна Шелега 24 роки пропрацювала в Севастопольському театрі російської драми, де зіграла, на думку самої актриси, ролі, про які можна було тільки мріяти. А з 1995 до 2010 року вона була актрисою Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки.

Раніше Hyser писав про те, що Алла Пугачова показала фото з перекошеною лівою частиною обличчя.

Також Hyser повідомляв, що Надя Дорофєєва показала вигоріле обличчя без макіяжу.

Нагадаємо, що Настя Каменських показала улюблене фото з Потапом.