За статистикою, Росія знаходиться на 5-му місці в світі, після США, Бразилії, Індії та Мексиці за загальною кількістю смертей від COVID-19 за всю історію пандемії. Напередодні стало відомо ще про одну втрату.

Так, 19 грудня стало відомо що на 74-му році життя в Москві помер режисер Андрій Малюков. Скорботну звістку повідомила в соцмережах його двоюрідна сестра, актриса і режисер Наталія Бондарчук.

Жінка закликала шанувальників творчості режисера вшанувати його пам'ять переглядом фільмів кінематографіста, так як прощання з режисером проводитися не буде через поширення коронавірусу.

"В останні роки він важко хворів, але забрав його з життя ковід", - написала вона в Facebook.

Друзі та колеги згадують Малюкова як професіонала з великої літери і вірного друга.

"Скількох він вивів у люди! І мене вивів. Ще в 2003 - му покликав робити перший спільний фільм "погана звичка" (2002)", - написав, наприклад, Бурляєв на своїй сторінці в Facebook.

Кінодіяч з Новосибірська прославився картинами, що оспівують військову відвагу. Крім того, він одним з перших в СРСР зняв фільм-катастрофу – "34 швидкий".

ДО РЕЧІ, дебютний повнометражний фільм Малюкова "в зоні особливої уваги", що вийшов в 1977 році, був відзначений Державною премією РРФСР імені братів Васильєвих і срібною медаллю імені Довженка.

У 90-х Андрій Малюков працював на телебаченні, де зняв такі серіали, як "Імперія під ударом", "Спецназ"," Диверсант"," Грозові ворота", "Григорій Р", перший сезон "втечі", "залишитися в живих". Серед найбільш популярних його картин-робота" ми з майбутнього","Матч".