Кажуть, що невтішний батько після смерті своєї кровиночки, опиняється на межі життя і смерті. Відомий режисер Сергій Соловйов на три роки пережив власного сина Дмитра, який народився в шлюбі режисера з кінознавцем і актрисою Маріанною Кушнеровою. Після смерті сина Соловйов так і не зміг оговтатися від удару, а сьогодні знайшов останній притулок поруч з ним.

Так, сьогодні, 16 грудня, відбулося поховання Сергія Соловйова на Троєкуровському кладовищі. Рідні вирішили не проводити громадянську панахиду для шанувальників творчості Соловйова-його відспівали в тому ж храмі Іоанна Богослова на Бронній, де 3 роки тому відспівували сина режисера Дмитра, який передчасно пішов з життя після важкого грипу в 44 роки.

Біля труни знаменитості-найрідніша людина-дочка Сергія Соловйова і Тетяни Друбич - Анна Друбич, яка прилетіла на похорон батька з США. Крім того, біля труни давній друг і колега Соловйова - кінорежисер Вадим Абдрашитов, а також приїхав з Петербурга оператор Сергій Астахов, який знімав з Соловйовим "Анну Кареніну".

В очах всіх присутніх в храмі стояли сльози, але не сталося ніяких вульгарних істерик - лише мовчання, тихі слова прощання з Великим режисером і скорбота на обличчях.

Приїхала на відспівування і актриса Катерина Васильєва, яка була першою дружиною Сергія Соловйова, якого кинула заради драматурга Михайла Рощина. Вона мати Дмитра Рощина, який проводить відспівування.

Попрощатися з другом і колегою приїхали також кінорежисер Володимир Хотиненко, екс-мінстр кінематографії Армен Медведєв, з величезним букетом червоних гвоздик прийшла актриса Євгенія Крюкова. Також журналісти помітили кінорежисера Павла Чухрая з дружиною і сценаристом Марією Звєрєвою.

А ще на прощанні з Сергієм Соловйовим був помічений народний артист СРСР, один з найбільших музикантів сучасності Юрій Башмет. Він брав участь у зйомках фільмів Сергія Соловйова "2-Асса-2" і "Анна Кареніна".

Відзначимо, що в останні роки Сергій Соловйов важко хворів. Він часто лежав у лікарнях з виразкою шлунка, не виходив з квартири по кілька днів. З лікуванням йому допомагала колишня дружина Тетяна Друбич (вона закінчила медичний інститут, керувала фармацевтичною фірмою), а також поруч з режисером була доглядальниця.

Але ось 13 грудня сталося непоправне. Сергій Олександрович помер від інфаркту міокарда у себе вдома.

Раніше Hyser писав, що син актриси Ніни Ургант Андрій Ургант і її онук Іван Ургант на прощанні з артисткою в Александрінському театрі сиділи окремо.

Нагадавши, у мережі повідомили про те, що помер дуже відомий російський актор.