Відома українська співачка Руслана Лижичко у відповідь на звинувачення журналістки і блогера Яніни Соколової про те, що вона була замішана у злочинній схемі по крадіжці роялті українських музикантів, заявила, що не причетна до угруповання.

Зірка каже, що претензії Соколової повторюють традиції російської пропаганди і скандальної телеведучої Ольги Скабєєвої зокрема, пише "Обозреватель".

На своїй сторінці в Facebook написала, що "все це по-людськи дуже принизливо, образливо, неповажно, в кращих традиціях пропаганди північного сусіда – "скабєєва-стайл".

Відзначається, що Соколова стверджує, що порушники, про яких вона говорить, вкрали близько 100 мільйонів доларів "з кишень музикантів" тільки за останні десять років.

Журналістка впевнена, що Лижичко, як своєрідна "ширма", яка робить те, що прикриває злочинців. Співачка виступає проти прийняття законопроекту №5572, який, за словами Соколової, "перекриє кисень злочинному схематозу".

Блогер стверджує, що після прийняття закону кожен музикант буде отримувати стільки роялті за свої пісні, скільки заробив. А співачка стверджує, що проект закону є лобістським і просуває права Українського агентства з авторських і суміжних прав (УААСП), яке викликає безліч питань.

Лижичко також заявила про свою роботу в організації "Автори і Видавці", яка повинна захищати авторські права. Вона запевняє, що є лише "голосом" і обіймаючи посаду президента не має "жодних інструментів для керівництва", адже управління колективне.

Руслана Лижичко. Фото: instagram.com/ruslana.lyzhychko/
Руслана Лижичко. Фото: instagram.com/ruslana.lyzhychko/
Руслана Лижичко. Фото: instagram.com/ruslana.lyzhychko/

Соколова також говорила, що "патроном" артистки є Олександр Нікін, який був затриманий в готелі поблизу Верховної Ради за хабар. Він мав намір дати взяти одному з народних депутатів, щоб закон № 5527 не був прийнятий.

Оле Долинський, каже Соколова, є бізнес-партнером Нікіна і працює з Русланою Лижичко. І всі вони, за словами журналістки, є "партнерами злочинного угруповання".

"Мені приписують бізнес-партнерство з Долинським. Якщо бізнес-партнерством називати передачу моїх прав в управління компанії "Комп Мьюзік" – то його бізнес-партнерами, крім мене, є Джамала, The Hardkiss, Тартак, Mad Heads, Тарас Чубай, Тарас Петриненко, Анатолій Солов'яненко, Микола Мозговий і ще дуже багато яскравих сучасних Імен і тих, хто залишив свою безцінну музичну спадщину прийдешнім поколінням", – відповіла на це співачка.

Руслана також зазначила, що якщо мається на увазі якесь інше "бізнес-партнерство", то "його ніколи не було і це зловмисна неправда".

Раніше Hyser писав про те, що Руслана Лижичко показала, як збільшила губи.

Також Hyser повідомляв, що Яніна Соколова зворушила листом до дочки, яку вона ніколи не народить.

Нагадаємо, що Наталія Могилевська розповіла про загрозу бути лисою.