"Йдуть актори, яких ми знали,
Від нас., в ныкуди, в безповоротні далі…
Таланти від Бога, у творчій силі —
Артисти, яких ми так пристрасно любили"...

Так, стало відомо, що у віці 58 років помер російський актор і телеведучий Ігор Савочкін, Максим Іванович з популярних вітчизняних блокбастерів "Нічного" і "денного ""Дозорів". Крім того, він прославився характерними епізодичними ролями в багатьох популярних вітчизняних фільмах і серіалах.

Трагічною новиною поділилася у своєму Facebook- акаунті знайома артиста, блогер Алеся Казанцева.

"Зараз я дізналася, що вчора пішов ігор Савочкін-один з тих, хто був добрий до мене в ті часи, коли я починала. Ігор. Серце моє стискається і не розтискається. Спасибі тобі велике за все", - написала дівчина.

Причиною смерті Ігоря Савочкіна, як виявилося, стали проблеми з печінкою, пишуть росЗМІ з посиланням на Telegram-канал Mash. Стверджується, що у 58-річного актора трапилася печінкова декомпресія. Також він боровся з онкологічним захворюванням.

Раніше ЗМІ повідомляли, що артиста 10 листопада госпіталізували в Москві зі скаргами на сильний біль в спині і і ніхто тоді не міг припустити, що проблема виявиться смертельною. Стверджувалося, що після госпіталізації Савочкін відчував себе добре, але залишався під наглядом медиків.

Інформація про дату і місце прощання поки невідома.

Цікаво, що за освітою ігор Савочкін - агроном, так як батьки наполягли. Однак в " лихі 90-ті "в рідному Саратові він працював ведучим на радіо і озвучував рекламні ролики - так і потрапив до Тимура Бекмамбетову в компанію"Базелевс". Спочатку був голосом за кадром, а потім режисер розглянув у високому, худорлявому хлопцеві цікавий типаж.

Так, завдяки режисерові Бекмамбетову у кар'єрі Ігоря Юрійовича почалася нова епоха. Серіал "наші 90-ті" (2000), "Нічний дозор" (2004), "Денний дозор" (2005) стали для нього пропуском у світ великого кіно. Всього ж артист зіграв у більш ніж 70 фільмах і серіалах, таких як "Метод", "епідемія" і "домашній арешт".

Одним з останніх фільмів з його участю стала роль татарина в картині "Іван Денисович", знятої за прозі Олександра Солженіцина. Останній же фільм з його участю під назвою "Російський бранець" повинен вийти в 2022 році.

Крім того, в 2014-2015 роках Савочкін був ведучим програми "Теорія змови" на Першому каналі.

Актор є лауреатом премії " Золоте перо кордону "ФСБ Росії за фільм"Тиха застава". А на міжнародному молодіжному фестивалі короткометражного кіно "Новий горизонт" ігор Савочкін отримав нагороду за кращу чоловічу роль у фільмі "ваші документи".

Раніше "Hyser" писав про те, що пішов з життя легендарний голлівудський актор, який зіграв у серіалі"Коломбо".

Також наш портал розповів про те, що не стало знаменитого українського артиста.

Нагадуємо, що померла зірка диско 70-х років, пісні якої досі крутять на дискотеках.