На превеликий жаль, великих радянських артистів, яким за 80, стає з кожним днем все менше і менше. Ось і не дивно, що тих хто все ще живий, шанувальники згадують з особливим трепетом. Однією з них є Віра Алентова.

Так, у неділю, 21 лютого, народній артистці Росії, яка полюбилася глядачам кількох поколінь завдяки ролі Каті Тихомировій у фільмі" Москва сльозам не вірить " виповнюється 79 років.

Одним з перших віру Алентову привітав мер Москви Сергій Собянін. Вітальне послання було опубліковано на офіційному сайті мера столиці.

"Талановита актриса і яскрава особистість, ви вносите великий внесок у розвиток вітчизняного мистецтва, примноження традицій російської акторської школи. У театрі і кіно вами створена блискуча галерея жіночих образів", - йдеться, зокрема, в телеграмі.

За словами Сергія Собяніна, фільми з вірою Алентовою полюбилися багатьом поколінням росіян, а за роль Катерини Тихомирової вона заслужено отримала Державну премію СРСР.

Не менш урочисто і в той же час зворушливо актрису привітала її дочка, телеведуча Юлія Меньшова. Вона показала рідкісний кадр матері в молодості: на фотографії молода Алентова з довгою косою і в капелюсі сидить на тлі хащі.

"День народження Божественної жінки, на яку мені пощастило бути схожою", - підписала знімок Меньшова.

Зіркові друзі та колеги ведучої приєдналися до теплих слів. Так, Микола Цискарідзе побажав Алентової багатьох років, а Дарина Повіреннова - здоров'я.

Шанувальники теж не поскупилися на приємні слова і щирі побажання, а також відзначили, що з роками Алентова не розгубила ефектності.

"Красунею була, красунею і залишилася", "не віриться, що 79 років, виглядає відмінно", – написали вони.

Відзначимо, що Алентова всього домоглася не тільки власним талантом, а й творчою вірністю талановитому і діяльному чоловікові, у якого грала свої найкращі і незвичайні ролі у фільмах "Ширлі-Мирлі", "заздрість богів".

Раніше портал Hyser повідомляв, що не стало легендарного актора Андрія Мягкова з комедій" Іронія долі " і " службовий роман".

Також портал Hyser писав, що у мережі розповіли, чому вдови Андрія Мягкова не було на похоронах чоловіка

Крім того портал Hyser інформував, що обірвалося життя знаменитого актора.