20 лютого 2021 року в Москві на Троєкуровському кладовищі поховали народного артиста РРФСР Андрія Мягкова. Сотні людей прийшли на церемонію прощання з великим актором, яка проводилася в МХТ імені Чехова і всіх їх здивував той факт, що поруч з труною артиста не сиділа Анастасія Вознесенська.

Так, колеги по цеху, учні та шанувальники хотіли висловити слова співчуття дружині покійного, проте на місцях, де зазвичай сидять родичі біля труни, знаходилися інші люди, пишуть росЗМІ.

Подив це викликало на тлі того, що зірка вітчизняного кінематографа прожив зі своєю жінкою душа в душу більше 55 років, та й помер він буквально на руках у дружини.

Ситуацію журналістам прояснила театральний режисер Марина Бруснікіна. Як виявилося, актриса, вдова актора Андрія Мягкова Анастасія Вознесенська не з'явилася на церемонії прощання з ним, так як залишати квартиру їй не дозволяє погане самопочуття, адже вона повністю лежача.

"За станом здоров'я вона не виходить з дому. Але при цьому ніколи і ні на що не скаржиться. Поруч з нею зараз знаходяться її племінники", - підкреслила вона.

Відомо, що жінка страждає на діабет, а кілька років тому артистку паралізувало після інсульту. За словами артиста Авангарда Леонтьєва, останні сім років Андрій Мягков відмовлявся від зйомок саме через те, що він дбав про здоров'я дружини.

При цьому сам артист в 2018 році переніс операцію на серці і обстежився через "нестерпні" головні болі.

Відзначимо, що на церемонію прощання з актором прийшли багато діячів культури, колеги артиста і шанувальники його творчості. Так, були помічені журналістами міністр культури РФ Ольга Любимова, голова столичного Департаменту культури Олександр Кібовський, худрук театру " Практика "Марина Бруснікіна, ректор Школи-студії МХАТ ігор Золотовицький, худрук МХТ імені Чехова Сергій Женовач, народний артист Росії Авангард Леонтьєв, директор Театру на Таганці і" Співдружності акторів Таганки " Ірина Апексімова, актор і режисер Станіслав Любшин, режисер Микола Скорик, актор Олександр Феклістов і багато інших.

Встановлений на сцені труну був оточений квітами і вінками, в тому числі від президента Росії Володимира Путіна, "Мосфільму" і столичних театрів.

Після завершення церемонії прощання в останню путь артиста проводили під тривалі оплески.