Ця зустріч стала черговим заходом у рамках підготовки до проведення Глобального саміту світу у Швейцарії. Точна дата проведення "Саміту" поки невідома, але відомо, що він має відбутися протягом поточної весни або на початку літа.

Привертає увагу, що в київській зустрічі вперше взяв участь шановний представник Об'єднаних Арабських Еміратів. Ним став директор Департаменту міжнародного співробітництва у сфері безпеки Міністерства закордонних справ та міжнародного співробітництва ОАЕ Салем Мохаммед Аль-Заабі.

Загалом слід зазначити, що ОАЕ дедалі більше посилює свою роль та участь у зусиллях щодо встановлення справедливого миру в Україні. Країна бере участь у вирішенні важливих гуманітарних питань. Зокрема, неодноразово виступала посередником і гарантом під час проведення масштабних обмінів полоненими.

На сьогоднішній день ОАЕ все частіше стає послом глобальних мирних ініціатив у всьому світі. Зокрема, Салем Мохаммед Аль-Заабі був членом делегації ОАЕ на підписанні мирної угоди між урядом Судану та озброєними суданськими групами у Джубі у 2020 році.