Колишній радник ВП Олексій Арестович переконаний, що Захід не зацікавлений у тому, щоб Росія зазнала поразки, напавши на Україну.

Про це експерт написав у своєму телеграм-каналі.

"Вихід на межі 91-го року в таких умовах - завдання не реалізована, а Захід, від якого ми тотально залежимо, не може і не хоче розгрому РФ.

Безумовно армія планує базові сценарії, але без належного розуміння того, що нам надійде як допомога, маючи значний відсоток відмовників у підрозділах та мільйони тих, хто уникає постановки на військовий облік – планувати наступальні операції, м'яко кажучи, складно.

Зважаючи на відсутність капітальних фортифікаційних споруд, які можуть забезпечити політики, реалізовувати успішні оборонні операції доводиться ціною втрат серед солдатів і офіцерів”, - зазначає Арестович.

Він також заявив, що з цієї ситуації все ж таки є виходи.

"Вихід із глухого кута можливий за таких умов:

⁃ Захід усвідомлює небезпеку ситуації та різко починає змінювати політику, якісно та кількісно збільшуючи військові поставки;

⁃ Ми всі різко тверезіємо і починаємо змінюватися, розуміючи катастрофу, що насувається;

⁃ Війні надаються нові значення як в Україні, так і на Заході, наслідком чого є підвищення мотивації для мобілізації, а також збільшення допомоги від Заходу.

Те, що ми всі різко тверезіємо, включаючи політичне керівництво – дуже малоймовірний сценарій.

Скоріше Захід схаменеться, усвідомлюючи для себе небезпеку перемоги РФ та її посилення проти самого Заходу після захоплення українських природних та людських ресурсів, ВПК та території”, - резюмує колишній радник ВП.

Читайте також:

Бій Усік-Ф'юрі вже збираються перенести: названо нову несподівану дату

Останні дні Путіна: астролог розповів про комету, яка забрала життя Сталіна. Вона знову наближається

Перевірте свій автомобіль прямо зараз: названі 5 найслабших місць, якими користуються автозлодії