Цієї п'ятниці, 17 листопада, о 21:30 на "1+1 Україна" відбудеться прем'єра документального фільму "Щоденник Монастирського". Це фільм-портрет присвячений колишньому міністру внутрішніх справ Денису Монастирському, який загинув у авіакатастрофі у Броварах 18 січня 2023 року.

«Це фільм-портрет міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який загинув у авіакатастрофі у Броварах 18 січня 2023 року. Вперше будуть показані ексклюзивні приватні відеощоденники Дениса Монастирського, які охоплюють період з першого дня повномасштабного вторгнення та розкриють маловідомі деталі роботи МВС та особисто Монастирського у цей період. У документальному фільмі близькі та колеги розкажуть, яким був Денис Монастирський, які рішення він ухвалював і як вони вплинули на перебіг подій російсько-української війни», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у фільмі глядачі побачать інтерв'ю дружини – Жанни Монастирської, мами Алли Монастирської, чинного міністра МВС Ігоря Клименка, а також ексклюзивний коментар Президента України Володимира Зеленського.

Також у фільмі знято спогади екскерівника Національної гвардії України – Юрія Лебедя та заступника командувача ЗСУ Миколи Балана, держсекретаря МВС – Інни Ящук, керівника патронатної служби Монастирського – Євгена Мироненка та радниці з комунікацій Монастирського – Лесі Червінської.

Як повідомлялося, 18 січня у Броварах біля дитячого садка «Джерельце» та житлової багатоповерхівки впав вертоліт Державної служби з надзвичайних ситуацій, внаслідок чого спалахнула пожежа.

На борту вертольота знаходилося керівництво Міністерства внутрішніх справ України, зокрема голова відомства Денис Монастирський та його перший заступник Євген Єнін.

Денис Монастирський своїм прикладом демонстрував зміну підходів нової влади до МВС: міністр особисто проводив у школі урок з безпеки дорожнього руху або виступав за вільне поводження зброї в країні – річ, немислима для правоохоронців старшого покоління.

А ще згадував Монастирський в інтерв'ю Washington Post, саме він першим повідомив Зеленського вночі 24 лютого, що російські війська масово вторгаються на територію України.

Не пропустіть прем'єру документального фільму "Щоденник Монастирського" 17 листопада о 21:30 на телеканалі "1+1 Україна".