З'ясувалося, що ключові гравці, котрі намагаються керувати на українському ринку грального бізнесу, це люди, пов'язані з росією. Йдеться про Бориса Баума та Андрія Астапова.

Про це повідомляє Telegram-канал "Джокер".

Андрій Астапов прикидається українським адвокатом та партнером юридичної фірми Eterna law, яка зовсім недавно називалася "Астапов та партнери" з офісом у центрі Москви.

Джокер повідомляє, що Астапов також є членом арбітражного суду торгово-промислової палати Росії і часто хизується в соцмережах фотографіями на тлі Москва-сіті.

Зараз Астапов перебуває під слідством ДБР, а у розпал він потрапив у розслідування Михайла Ткача про батальйон Монако. Під час війни Андрій Астапов спокійно їде з України та відпочиває до Монако.

Баум разом з Астаповим стояли на витоках легалізації грального бізнесу та брали участь у написанні законопроекту про гральний бізнес.

"Простими словами Астапов, працюючи юристом російської букмекерської контори Парі-Матч, брав участь у написанні законопроекту про гральний бізнес в Україні", - пише Джокер.

Зараз росіяни створюють штучні проблеми всім бізнесменам із грального бізнесу, а потім за величезні суми допоможуть їх вирішити. Усі справи виробляються через юридичну організацію Астапова.

Після того, як Джокер опублікував цю інформацію, деякі депутати та члени Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей обмежили співпрацю з шахраями-росіянами.

Тепер Баум та Астапов загрожують компроматом. Крім того, росіяни довгий час усім розповідали про те, що їх "кришить" влада, однак, за інсайдерською інформацією Джокера, у них немає жодних зв'язків із владою.