Про це заявив журналіст Юрій Романенко в інтерв'ю з колишнім радником глави Офісу президента України Олексієм Арестовичем, повідомляє Politeka .

Арестович відповів, що зростання поставок із Північної Кореї справді відбувається. І хоча це поки що незначна кількість, ця нова реальність створює нові виклики та ризики.

Вони частково встигли дійти з Далекого Сходу, ми бачимо їх на полі бою десь уже три місяці. Але це все ще не товарна кількість, що дозволяє лише на цих запасах організувати цілий наступ на оперативно-тактичному напрямі окремо взятому. Це крапля в морі, проте ця крапля є”, - зазначає він.

Крім того, екс-радник наголосив, що єдина вісь зла полягає в тому, що ізраїльські силовики не бачать північнокорейські птури, які їх пускають бронетехніки.

“Захопили частину озброєння тощо. Тому це також проблема, її треба якось вирішувати. Це швидше за прерогативи США, вони думають про це всерйоз. Констатація означає, що вони фіксують та вирішують, що робити. Напевно, дійде до будь-яких дій рано чи пізно”, - додає Арестович.

Водночас експерт зазначає, що корейські боєприпаси мають свої особливості, які потребують доопрацювання у російських артилерійських майстернях. І каже, що постачання зброї Північною Кореєю не означає успіху російських військ.

“І кажуть таких випадків не дуже мало, тому що таки розрізняються снаряди за однаковістю калібру, за радянським походженням корейських систем. Також перекидання з Далекого Сходу не сприяє швидкому введенню військ, накопиченню, застосуванню тощо. Однак такий фактор з'явився і нашим завданням, щоб він не став масштабним”, - каже він.

Читайте також:

Готується всього 15 хвилин, а насолоджуватися будете весь вечір: рецепт швидкого коржика з куркою та сиром

Ось це поворот: Казахстан завдав несподіваного удару по Кремлю. Путін буде в люті

Про це багато хто не знав: скільки можна випити чаю на день і яка смертельна доза цього напою