Про це заявив колишній радник глави Офісу Президента Олексій Арестович в інтерв'ю з журналістом Василем Головановим, повідомляє Politeka .

Оборона Бахмута, за словами екс-радника, має бути основним завданням нашого командування. І вони намагалися, але нічого не вдалося через невигідні рубежі.

“Не захищати Бахмут було хибно. Якщо противник зосередив там основні зусилля, його треба кришити. Ми його кришили. Просто потрібно було вигідно це робити, а ми виборювали Бахмут часто на невигідних рубежах наших військ”, - розповідає він.

Наслідком таких обставин стають втрати, а причина – командири, які ведуть війну "російською".

“Мій товариш, який зараз перебуває на одній із позицій, пробирається туди вночі під обстрілом. Вони тягнуть їжу, боєприпаси, бо жодна техніка там не проїде. Він унизу, а противник домінує нагорі, розстрілює як куріпок. Він каже, що не може без втрат, без двохсот-трьохсот просто зайти їжу занести туди”, ділиться Арестович.

Експерт вважає беззмістовним такий спосіб воювати і переконує, що українським військовим треба дбати передусім про збереження своїх.

"Невже не можна відтягнутися на вигідніші позиції? Нам цей кілометр туди-сюди нічого не вирішує, навіщо ми губимо людей? Вимотувати противника потрібно було, зберігаючи своїх. У мене є відповідь, чому так: командують командири, яким близький російський стиль ведення війни" , - Зазначає він.

Водночас Олексій Арестович згадує долю прикордонних міст після війни. Він каже, що те, що буде із Харковом, Сумами, Черніговом, залежить від проекту розвитку всієї України після військової реконструкції. Від того, який план ми покладемо в основу та яку економіку будуватимемо.

“Також потрібно враховувати вид планів, адже в одних плани – це повний світ кохання та процвітання, а інші запитують, який світ ми зуміємо забезпечити, якщо у них там занепад, розруха та відсутність бажання щось відновлювати? Тому це залежить від рамок світу, який ми отримаємо. Якщо ми отримаємо міцний світ із росією, ці міста можна і потрібно розвивати, інвестувати у них”, - наголошує експерт.

Читайте також:

Їх розберуть прямо зі сковорідки: рецепт "м'ясних пальчиків" із курячого філе з сиром

Продаються в будь-якому магазині: названо 8 продуктів, які захищають та відновлюють печінку.

І навіть газовий пальник: енергетики розповіли українцям, чим запастись перед відключеннями світла