Політолог та головний редактор порталу "Хвиля" Юрій Романенко прокоментував підсумки виборів у Польщі.

"Ну от і все. У Польщі завершено підрахунок голосів, що правляча партія «Право і справедливість» виграла з результатами 35,38%. Це означає, що вона програла вибори, хоч посіла перше місце. Я казав, що в міру підрахунку голосу за PiS знижуватимуться. За два тижні в Польщі буде новий уряд на базі коаліції трьох опозиційних партій і розпочнеться злам писовської системи», - зазначив Юрій Романенко, якого цитує Politeka .

У Польщі порахували 100% голосів під час виборів. На цей раз явка стала рекордною.

Явка на виборах до Сейму склала 74.38% і, як і прогнозували, встановила історичний рекорд – досі найвищим показником були 62,7% у 1989 році.

Особливо високою явка була у великих містах – там проголосували 81,5% зареєстрованих виборців, тоді як у селах явка становила 69,5%.

Висока явка спостерігалася серед молоді: у групі до 29 років дільниці прийшли майже 69%.

У парламент проходять п'ять політсил: керівна партія "Право та Справедливість" з результатом 35,38%, ключовий опозиційний блок "Громадянська коаліція" з 30,70%, "Третій шлях" з 14,40%, "Лівиця" з 8,61 % та крайнє право "Конфедерація" з 7,16%.

Незважаючи на формальну перемогу партії "ПіС", "Громадянська платформа, "Третій шлях" та "Лівиця" отримують шанс сформувати уряд.

Читайте також:

Як за допомогою консервної банки розпалити багаття, якщо під рукою не виявилося сірників та запальнички

Хороша новина: у яких будинках не відключатимуть електрику. Повний список

Про це не всі знають: як насправді потрібно прогрівати машину в холодну пору