Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович у спеціальному ефірі на "Кращому радіо Ізраїлю" розповів, які труднощі можуть виникнути найближчим часом, повідомляє Politeka.

Арестович підтверджує слова про те, що зараз Ізраїль перебуває на порозі однієї маленької війни, або двох великих, або трьох величезних. Війна з Хамасом точно затягнеться на кілька місяців, а потім країні доведеться вирішувати, що робити з територією, із двомільйонним населенням та яку владу там ставити – такий варіант називають першим.

«Другий варіант – може відкритися другий фронт на півночі країни із Хезболлою. Третій варіант – коли після Хезбалли підключиться Іран, чи ми превентивно атакуємо Іран за підтримки Сполучених Штатів», – зазначає ведучий «Найкращого радіо Ізраїлю».

Екс-радник глави Офісу Президента переконаний, що уряд Ізраїлю вже має певну інформацію про хід війни і готується до всіх трьох сценаріїв.

“Більше вам скажу: щоб заспокоїти Хамас у секторі газу, вони б 360 тисяч резервістів не закликали. Там вистачило б із головою 100–120. Тому вони або перестраховуються, або мають певну інформацію. І з американцями вони проводять певні дії не випадково, коли йшлося про одну авіаносну групу, іншу”, - стверджує він.

Крім того, за словами колишнього радника, усю ситуацію розуміють і в Америці. Вони знають, що склалася так звана вісь зла, яка має такий вигляд: Пхеньян-Пекін-Дамаск-Москва. Вони розуміють, що це єдиний ланцюг конфліктів, що Росія та Іран – це військові союзники, що пішли постачання з Північної Кореї Росії.

“Невідомо, як вони і де обмінюються у цьому чотирикутнику із п'ятикутною стороною. Тому і реакція у відповідь – на колективну загрозу може бути лише колективна відповідь. Але, крім того, є ще один аспект – американські заручники, які перебувають у секторі газу. Американці розглядають будь-які варіанти до силового звільнення”, - додає Арестович.

Читайте також:

Ви даремно витратите гроші: які дрова не підходять для топки печі та не дають тепла

Студентці дуже пощастило: дівчина виявила під каміном схованку зі старовинними монетами

Виросте розміром із кулак: що потрібно підсипати в лунку перед посадкою озимого часнику