Політолог, співзасновник Українського інституту майбутнього політичний експерт Юрій Романенко зазначає, що проведення виборів в Україні – це вимога західних партнерів, передає Politeka .

"Я впевнений, що зміни до законодавства будуть запроваджені, тому що це пряма вимога наших американських та європейських партнерів", - зазначив Романенко.

Щодо питань безпеки у ситуації з виборами, то, на думку Романенка, це гостріше питання для прифронтових зон та для військових. Водночас експерт вважає, що це завдання, з яким цілком можна впоратися.

"Тому що вибори можна розтягнути за часом, вибори можна проводити два тижні, три тижні. Для того, щоб ті, хто перебував на ротації, виїжджали і їм організовували, відповідно, в тилу можливість проголосувати", - переконаний політолог.

Те саме, додав Романенко, можна сказати про тих громадян, які голосуватимуть за кордоном. Політолог упевнений, що в європейських країнах уряди мають достатньо інформації про те, в яких містах у них найбільше українців. Тобто йдеться про можливість розрахувати, скільки та де відкривати виборчі дільниці.

Читайте також:

Як отримати гроші на опалювальний сезон: які потрібні документи та куди звертатися

Найправильніший рецепт від наших бабусь: як приготувати мариновані опеньки на зиму

Гладіолуси якого кольору потрібно викопувати раніше за всіх і як їх підготувати до зимового зберігання