Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю з журналістом Юрієм Романенком розповів про небезпеки, які чекають на Україну.

За його словами, російські війська зіштовхнулися із труднощами відстоювання українського контрнаступу, передає Politeka .

"Вони сточили дві дивізії, одна з яких штурмує із Заходу, інша - зі Сходу цю кишку, намагаючись її зрізати. І чотири полки знищили приблизно через два тижні десь у цих атаках. Вони виявилися безплідними, ці атаки", - заявив екс -радник.

Арестович зазначив, що навіть настільки підготовлені та мотивовані десантники не змогли подолати невелику кишку. Він висловив сумніви, що можливість російських військ подолати велику кишку, а також вказав на стратегічне значення перерізу залізниці "Волноваха-Мелітополь".

"Де ж їм взяти підрозділ, який велику кишку зріже, якщо вони не змогли впоратися з маленькою? По-друге, ніхто не каже, що ми повинні зупинитися на цій кишці. У контрнаступу є конкретне завдання – перерізати залізницю Волноваха-Мелітополь", яка проходить через Токмак. Тому що весь російський південний фронт тримається на двох гілках: кримський міст і ця залізниця", - пояснив експерт.

Арестович закликав до дій на Токмаку щонайменше до досягнення цього міста. Він підкреслив, що це дозволить контролювати ключові дороги та розширювати наступ далі. Також він наголосив на важливості забезпечення вогневого контролю над прилеглими територіями та об'єктами постачання ворога.

“Там до Токмака вже 18 кілометрів, ним регулярно прилітає. І ця перерізана залізниця змусить їх поставлятися автомобільно і через Кримський міст. Але Кримський міст ми атакуємо, а автомобільне постачання дуже вразливе”, - стверджує Арестович.

Колишній радник Офісу президента закликав до організаційної, ресурсної та кадрової готовності до проведення контрнаступу на Токмаку. Він наголосив, що це завдання важливе для досягнення стратегічного успіху та недопущення небезпеки для України.

Якщо ми не будемо готові організаційно, ресурсно та кадрово, нічого не буде. Так на Токмаку і застрягемо. І нас до якогось вироку змусять прямо на цьому рубежі, що для нас глибоко незадовільна історія”, - каже він.

Читайте також:

Останні слова Шойгу: він розповів, скільки окупантів Путін кине у могили

За нього пропонували мільйони та дачу на море: як виглядав унікальний радянський позашляховик "Місячник"

Зеленський розповів про паузу у війні з Росією: ось що станеться