Український політолог, активіст, співзасновник Українського інституту майбутнього, політичний експерт Юрій Романенко переконаний, що наша країна ризикує повторити досвід Чечні, коли Росія взяла паузу у війні, а потім повернулася і вдвічі почала масові вбивства людей.

"Прогнило все. Ми дуже ризикуємо повторити досвід Чечні. Коли після Хасавюрту Чечня вбила три роки на танці з бубнами, а через три роки Росія повернулася і вирізала все", - зазначає Юрій Романенко, якого цитує Politeka .

На його думку, Україні терміново треба вкладати гроші у ВПК.

"Господи, та вкладіть 700 000 доларів у НДДКР зі створення та розгортання своїх ПЗРК.

Мені днями розповідав офіцер, як стріляють зі старих Стінгерів та Голок, коли 50% на 50% ракета летить. І під Бахмутом розрахунки гинуть, бо ракети не летять, коли Су-34 підлітає. І якщо десь під Бахмутом гине розрахунок тому, що у нього немає сучасних ракет, то рано чи пізно виникне проблема, що цей Су-34 з'явиться у Батьківщини-Матері, де змінили на щиті в герб СРСР на тризуб та збудували за 574 млн гривень другу лінію музею Голодомору (це коли вся ганебна експозиція першою складає пару глечиків, розбитий віз та 24 або 25 книг жертв Голодомору, розбитих по областях), тому що солдати, які могли б збити ці Су загинули під Оріховим, Вугледаром та Бахмутом", - каже Романенко.

Читайте також:

"Війна буде довгою": українцям озвучили жахливий прогноз. Цьому не видно кінця та краю

Центр Харкова у вогні: нічна атака рашистів позбавила життя 10-річної дитини

Терміново позбавтеся їх - вони викликають біди і невдачі: топ-5 домашніх квітів, які не можна тримати в квартирі