Колишній радник президента України Олексій Арестович в інтерв'ю з журналістом Юрієм Романенком зазначив, що Росія вже не зможе довго воювати - грошей на війну може вистачити лише до 2025 року.

Арестович стверджує, що Росія готує програму переозброєння армії, але їй не уникнути негативних наслідків, розпочатої в Україні війни, передає Politeka .

“Я думаю, що вони мають дві головні одиниці розрахунку. Перша – вибори у США 24 листопада. Друга – програма переозброєння російської армії до 2025 року, про яку нещодавно говорив Шойгу на колегії Міністерства оборони. Вони вже оголосили, що збільшують збройні сили та переозброюють їх. Тут ще потрібно враховувати інфляцію, але амбітна програма переозброєння, створення армії нового типу є".

Втім, за словами екс-радника, росія не створить цієї армії, бо кадрову армію вбито, а з мобілізованих джерел не зробиш військових професіоналів. Більше того, вони ще постійно без відриву від виробництва, бо постійно воюють і гинуть в Україні.

Але проте проблема є, її потрібно виправдовувати, гроші потрібно освоювати. Варто не забувати, що в Росії дуже велика кількість статей військового бюджету, як у тоталітарних пристроях, заховані. військовим бюджетом, тому справжні витрати можуть бути набагато більшими. У таких перегонах не виживе жодна держава світу".

Арестович вважає, що наша із Заходом справа ефективно просадити цю програму, не дати їм створити армію нового типу та змусити просісти економічну кризу.

"Я не економіст, але не буде перебільшенням сказати, що межа міцності видатків на оборону в Росії може бути до кінця 2025 року. Тобто це такий спринт, його можна тікати рік, але жодна держава не витримає таких витрат".

За словами Олексія Арестовича, кожен росіянин уже відчув на собі ту реальність, яка настала через дії їхньої влади.

"Рядовий росіянин чудово відчуває, скільки коштує тепер долар, євро чи рубль - наскільки він подешевшав. Скільки людей у ​​Росії по лінії бідності живуть? Тільки офіційно 19%, слід ці цифри уточнювати, звичайно. Але ця лінія бідності там гірша, ніж у нас Росію прийнято вважати дуже багатою державою, але насправді тільки нувориші там живуть багато, а загалом дуже бідненько у них ".

Одна з причин бідності Росії, на думку Арестовича, у тому, що багато хто гине в Україні. Показники формально збільшуються.

"Мало того, що вони вступили в зону високих витрат, вони ще й почали відлакеровану статистику подавати. 71,7% кредитів у них вважаються проблемними. Якщо це була реальна цифра, то можете собі уявити реальне становище. Якби не Набіулліна, вони звалилися б". б". Але навіть вона не впорається зі схожими галузевими викривленнями в економіці, коли стільки йде на оборону», – резюмує експерт.

Читайте також:

Навряд чи переживе цей рік: астролог розповів, що чекає на Путіна та Росію

Ви навіть про це не здогадувалися: при лікуванні яких хвороб допомагає звичайний гарбуз

Такого ще не було: українець здав корупціонера та офіційно отримає 13 мільйонів гривень