Головний редактор порталу "Хвиля", політолог Юрій Романенко переконаний, що держава зобов'язана залучити до України якнайбільше людей, які виїхали.

“До Німеччини, куди поїхало понад мільйон українців, нещодавно втік мільйон сирійців. У Німеччині також мешкає під 4 млн турків. Німеччина, яка перебуває у суттєво (м'яко кажучи) найкращих умовах, необхідно завозити 800 тис осіб, щоб покривати демографічний розрив. Польщі потрібно близько 400 тис мігрантів на рік, щоб робити те саме. Тільки дві країни ЄС готові всмоктувати 1,2 млн. мігрантів на рік, щоб забезпечувати свою перспективу”, - зазначає Романенко, якого цитує Politeka .

Таким чином, саме люди є головною цінністю будь-якої нації і залучити їх до держави потрібно якнайбільше.

“А залучити людей до України можна лише шлях створення нормальних умов праці та життя. Якщо Україна не створюватиме таких умов, то вона зникне природним шляхом. При індексі фертильності в 1,1 при мінімумі в 2,1 і населенні, що розбігається, на неї чекає колапс. Тому нам доведеться залучати мігрантів із усього світу. І не мільйонами, а десятками мільйонів. Віталій Кулик сформулював формулу 30+30. Тридцять мільйонів українців плюс тридцять мільйонів мігрантів. Чи спричинить це за собою фундаментальні зміни? Так”, - пише Романенко.

Він звертає увагу, що ми маємо бути толерантною країною вкотре прагнемо до ЄС.

“Є ще один огидний аспект – акцентування уваги на азіатах. Мовляв, міграція з Азії – це жахливо. Це пахне расизмом, як мінімум. Який дивний для країни, яка рветься до НАТО та ЄС”, - підсумовує Романенко.

Читайте також:

Про це давно попереджали: в Україні подорожчає один із найголовніших продуктів

Це виручить у будь-якій ситуації: що обов'язково має бути у багажнику вашого автомобіля

Навіщо досвідчені господині завжди обдають цибулю окропом: старовинна хитрість